Bogdanović: Nemate pojma koliko sam ovo sanjao

Izvor: Sportske.net, 15.Sep.2017, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: "Nemate pojma koliko sam ovo sanjao"

Lider reprezentacije Srbije bio je presrećan posle plasmana u finale Evropskog prvenstva. Ni u jednom trenutku nije sumnjao.

Bogdan Bogdanović rekao je da je sanjao plasman u finale Evropskog prvenstva, kao i da nikad nije gubio veru u svoj tim u polufinalnom duelu protiv Rusije.

"Ovo je izuzetan uspeh za nas. Ovo mi je prvo finale Evropskog prvenstva, ali celoj novoj generaciji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Ne znam šta da kažem, presrećan sam. Bilo je teško, ali je ceo tim nastavio da veruje, Sale nam je ulivao neverovatnu dozu samopouzdanja i energije. Spremali smo se da izdržimo ovo fizički. Hvala i navijačima koji su došli da nas podrže, uz njih smo za 30 odsto bolji", rekao je Bogdanović novinarima u miks zoni.

Srbija je večeras pobedila Rusiju sa 87:79 i tako izborila plasman u finale Evropskog prvenstva. "Orlovi" su kontrolisali meč sve vreme, mada su "baćuške" pretile povremeno.

"Imali smo prednost od 14-15-16 razlike, ali smo onda dozvolili onu glupu seriju. Imaju kvalitet, pokazali su ga jer su istopili prednost za dva minuta, ali najbitnije je da smo u finalu", rekao je Bogadnović.

Srpski bek je ove sezone osvojio titulu u Turskoj i postao šampion Evrope sa Fenerbahčeom, a koliko mu znači plasman u finale EP?

"Ma nemate pojma...Ne mogu da vam opišem, igramo u tri godine finala Svetskog prvenstva, Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva...Treba sad naći energiju za zlato. Ali, to je košarka, nervozni su slovenci, igraju bez greške, ali...", nije Bogdanović završio rečenicu zbog slavlja sa saigračima u miks zoni.

Posle meča je razgovarao sa Švedom.

"Ma rekao mi je da sam lud, a ja sam mu rekao: 'majstore, ti daš 30 poena u svakoj utakmici, ali bitno je ko je u finalu'", otkrio je Bogdanović detalje razgovora sa prvom zvezdom Rusije.

Igrač Sakramenta i nekadašnji prvotimac Fenerbahčea i Partizana pogodio je jednu od ključnih trojki u finišu meča

"Verovao sam do kraja. Promašio sam prethodne šuteve i pogodim najteži, ali takva je košarka, takav sam i ja, to je to", regao je "Bogi".

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović: Presrećan sam, Sale nam je ulivao samopouzdanje

Izvor: RTS, 15.Sep.2017

Bogdan Bogdanović rekao je posle pobede nad Rusijom da je presrećan i da je selektor Đorđević ulivao samopouzdanje celoj ekipi, tokom čitavog Evrobasketa. . "Ovo je veliki uspeh, za mene lično, za tim i celu novu generaciju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.