Bjelica matirao Nemačku

Izvor: Danas, 06.Sep.2015, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica matirao Nemačku

Beograd - Sa 24 poena bio je prejak za Pau Gasola i saigrače na startu šampionata, a onda je u drugom kolu pred nešto više od 13 hiljada frenetičnih Nemaca košem u poslednjoj sekundi matirao Dirka Novickog i njegove adute - Nemanja Bjelica srpski je “iks faktor” na početku Evropskog prvenstva i sigurno najzaslužniji košarkaš za uvodne dve pobede. Nakon trijumfa nad Španijom, “orlovi” su uspeli da neranjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << krila prelete Nemačku (68:66) tako što se novi adut Minesote i MVP Evrolige nadvio nad Plajsem i Novickim u poslednjoj sekundi omogućivši svojim saigračima da nakon uvodna dva kola imaju već kaparisanu kartu za osminu finala.

Sve do poslednja četiri minuta utakmice ništa, ali baš ništa, nije podsećalo u igri srpskog tima na partiju iz prvog kola protiv Španije. Nemanje agresivnosti u odbrani, u kombinaciji sa prečesto iznuđenim preuzimanjima visok-niski igrač olakšalo je posao Šruderu, pleju Atlante Houks, da u prvom poluvremenu kao na poligonu vešto zaobilazi naše reprezentativce birajući da li će da poentira ili razigra, pre svih, Novickog. Odluka selektora Đorđevića da umesto Kuzmića Raduljica bude startni centar nije dala željeni efekat. Daleko od forme popularni Radulja nije bio od prevelike koristi u obe faze igre. Pokušao je Sale da sa dve četvorke Ercegom i Bjelicom dobije na širini u napadu i nekako popuni prazne rubrike za tri poena, međutim za košarkaše Srbije obruč je sa distance delovao kao rupica za golf. Mizernih 2/20 do poslednja četiri minuta bio je poklon koji je domaćin vešto koristio; u sporom ritmu utakmice, bez traga tranzicije, Nemačka je igrom do poslednje sekunde napada umrtvila pobednička čula naših košarkaša. Novicki je iskusno koristio lošu komunikaciju u našoj odbrani i česta - nejasna preuzimanja, dok je imao svežine i Nemačka je bila u prednosti.

Izrotirao je Đorđević čak 11 igrača, uporno pokušavao da pronađe dobitnu petorku, koja se iskristalisala tek pred kraj meča. Nijedan tim nije imao osetniju prednost, veću od sedam poena, a jedini segmenat u kojem je Srbija dominirala bio je ofanzivni skok - u čak 14 navrata imali smo nove napade, što nas je i ostavljalo u trci za rivalom. Napokon, posle 36 minuta lutanja, selektor je sa Bjelicom i Ercegom pod košem, a Nedovićem i Bogdanovićem spolja pronašao dobitnu kombinaciju. Bjelica, potom Erceg vezali su trojke, koje je odličnim ulazom začinio Nedović; činilo se da će to biti dovoljno za miran završetak meča, ali je Šafarcik na 24 sekunde pogodio trojku najavivši potencijalni produžetak (66:66). Đorđević je mudro, na tri sekunde pred kraj, nacrtao akciju koju je Bjelica maestralno pretvorio u trijumf vredan osmine finala Evropskog prvenstva.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GLAS LEGENDE, DIVAC UBEĐEN: Bjelica pravi razliku, može da bude MVP

Izvor: HotSport.rs, 07.Sep.2015, 11:32

Legenda srpske, NBA i svetske košarke, sadašnji generalni menadžer Sakramento Kingsa, Vlade Divac uveren je da je Nemanja Bjelica “iks faktor” u pobedima “Orlova” na Evropskom prvenstvu.. . Prvi čovek Kingsa sa puno pažnje prati EP, pošto mu je jedan od zadataka da posmatra i prouči...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.