Bivšem Redsu prekipelo, podneo tužbu vrednu 15 miliona evra!

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem "Redsu" prekipelo, podneo tužbu vrednu 15 miliona evra!

Francuzu je ovaj skandal maltene uništio karijeru.

Prema pisanjima engleskih medija svetskoj anti-doping agenciji preti tužba, koja će za posledicu imati plaćanje velikih naknada od samog međunarodnog tela.

U pitanju je slučaj bivšeg fudbalera Liverpula Mamadu Sakoa.

Francuz je 2016. godine optužen za korišćenje nedozvoljenih supstanci te je u aprilu pre tri godine bio pod suspenzijom od trideset dana što je uslovilo propuštanje finale Lige Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa "Redsima", a francuski štoper takođe tvrdi da ga je taj previd koštao i mesta u selekcija "Trikolora" na Evropskom prvenstvu 2016. godine u domovini.

Takođe je posle toga u januaru 2017. godine napustio "Enfild" i prešao u Kristal Palas gde i sada igra.

Epilog svega jeste bio disciplinski postupak koji se završio tako što je Sako očišćen svih sumnji, supstanca koju je upotrebio -higenamin- nije bila na listi zabranjenih supstanca. Sada Francuz priprema tužbu protiv anti-doping kuće i potražuje naknadu od 15 miliona evra!

Zakazan je novi postupak, ovog puta da se proceni da li je međunarodna kuća bila nemarna, a onda će se odlučivati i o samom iznosu koji će se isplatiti fudbaleru. Sada je pitanje da li bi sam Sako imao bolju karijeru da se nije desio ovakav previd.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.