Bild: Lev vodi Nemačku do 2018.

Izvor: B92, 05.Mar.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bild: Lev vodi Nemačku do 2018.

Fudbalska federacija Nemačke u završnoj je fazi pregovora oko produžetka ugovora sa selektorom Joahimom Levom do 2018. godine, tvrdi „Bild“.

55-godišni Lev, koji je Nemačku prošlog leta doveo do titule prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu, četvrte u istoriji ’Pancera’, ima ugovor do kraja Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj. Novi aranžman predviđao bi i mogućnost da obe strane raskinu ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle tog Šampionata ’Starog kontinenta’.

„Bild“ navodi da su predsednik Fudbalske federacije Nemačke Volfgang Nirsbah i generalni sekretar Helmut Zandrok u pregovorima sa menadžerom selektora Leva Harunom Arslanom.

Motivisan sam za ovaj posao kao i prvog dana“, rekao je Lev, koji je bio pomoćnik Jirgena Klinsmana 2004, pre nego sto je posle Mundijala u Nemackoj 2006. preuzeo reprezentaciju te zemlje.

Lev je naglasio da su Nemci na Mundijalu u Brazilu ostvarili ogroman uspeh, ali da su sada potebni novi ciljevi. Selektor ’Pancera’ je istakao da Mundijal jeste bio vrhunac, ali ne i kraj projekta.

Nemački stručnjak predvodio jeNemačku na šampionatu Evrope 2008, kada su u finalu sa 1:0 izgubili od Španije, da bi na Mundijalu u Južnoj Africi dve godine kasnije njegov tim bio poražen u polufinalu, takođe od Španije istim rezultatom.

Pre trijumfa u Brazilu, koji će ostati upamćen po torpedovanju domaćina sa 7:1 u polufinalu, Nemačka je u polufinalu Evropskog prvenstva 2012. godine izgubila od Italije sa 2:1.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lev vodi Nemačku do 2018.

Izvor: RTS, 05.Mar.2015

Fudbalska federacija Nemačke u završnoj je fazi pregovora oko produžetka ugovora selektoru Joakimu Levu do 2018. godine, tvrdi nemački list "Bild". Pedesetpetogodišni Lev, koji je Nemačku prošlog leta doveo do titule prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu - četvrte u istoriji "pancera",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.