BiH bez kapitena na Evropskom prvenstvu!

Izvor: Mondo, 23.Jul.2015, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH bez kapitena na Evropskom prvenstvu!

Najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine Mirza Teletović saopštio je da po savetu Finiksa neće u septembru nastupati na nacionalni tim na prvenstvu Starog kontinenta

Foto: MN Press

Uoči okupljanja reprezentacije BiH za pripreme za Evropsko prvenstvo mnogi su strahovali da li će kapiten Mirza Teletović nastupati za nacionalni tim.

Crne slutnje su se obistinile - Teletović neće predvoti "zmajeve" u Francuskoj.

Novi član Finiks Sansa  >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << objavio je kako će definitivno propustiti šampionat Starog kontinenta, kako bi spremno dočekao novu sezonu u NBA ligi.

"Iz Finiks Sansa su mi savetovali da ovog leta ne budem u nacionalnom timu. Imao sam zdravstvenih problema, tako da sam odlučio da propustim Evropsko prvenstvo", poručio je kapiten "zmajeva" Mirza Teletović.

Mirza Teletovic: Phoenix @Suns advised me not to play for NT this summer. I had illness and this my team, so I decided to skip EuroBasket

— Igor Marinovic (@sofoklo13) July 23, 2015

Teletović je izjavi da "njegova želja da nastupi za 'zmajeve' nikad nije dolazila u pitanje, ali da su sada okolnosti drugačije i da se nada da će se u nacionalni tim vratiti sledećeg leta".

Selektor BiH Duško Ivanović tako se našao u velikim problemima, s obzirom na to da će zbog povrede Eurobasket skoro sigurno propustiti i drugi igrač koji nastupa u NBA ligi, Jusuf Nurkić, dok bi mogao da izostane i Nihad Đedović. On se odrekao državljanstva BiH u korist nemačkog, čime je izgubio pravo nastupa za "zmajeve".

Selekcija BiH će na Eurobasketu, koji će se igrati od 5. do 20 septembra, nastupati u grupi grupi A, u Monpeljeu, zajedno sa reprezentacijama Francuske, Poljske, Izraela, Rusije i Finske.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Košarkaši BiH bez kapitena Mirze Teletovića na Eurobasketu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2015

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH danas je potvrdio da neće nastupiti na Evropskom košarkaškom prvenstvu ove godine...Košarkaška reprezentacija BiH trebala bi se danas okupiti u Sarajevu i početi pripreme za Eurobasket...Već na samom startu selektor Duško Ivanović ima...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.