Beograd sportski centar Evrope

Izvor: Danas, 08.Jul.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd sportski centar Evrope

Povodom organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje će se održati 2017. godine u Beogradu u Kombank areni, juče je održana konstitutivna sednica Organizacionog odbora u Skupštini grada.

Na sednici su donete odluke o sastavu organizacionog odbora, predsedniku, podpredsedniku, direktoru takmičenja i usvajanju budžeta. Za predsednika Organizacionog odbora postavljen je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je istakao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Evropsko prvenstvo biti veliki događaj za Beograd.

- Mi ćemo dati sve od sebe da srpska prestonica tom prilikom postane sportski centar Evrope, ali i sveta. Već smo se pokazali kao odlični domaćini u organizaciji sportskih događaja, a pred nama su nove prilike da to još jednom potvrdimo. Tokom dana emitovanja takmičenja očekuje se domet od 66 miliona ljudi i važno je da smo krenuli sa organizacijom na vreme. Prihvatili smo težak i odgovoran posao, ali verujem da ćemo uspeti da postavimo nove standarde kada je reč o ovakvim sportskim manifestacijama. S obzirom na uspehe naših atletičara, nadam se da će ovo Evropsko prvenstvo biti kruna njihove karijere - istakao je gradonačelnik Mali.

Za potpredsednike Organizacionog odbora postavljeni su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Ministar omladine i sporta istakao je značaj Evropskog atletskog prvenstva koje se 2017. održava u Beogradu, rekavši da je to veliko takmičenje koje se mora dobro i ozbiljno organizovati i da su pripreme krenule na vreme.

- Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je ove godine sredstva za organizovanje Evropskog prvenstva u atletici, kao što će to učiniti i 2016. i 2017. Izgradnja Atletske dvorane ima veliku ulogu jer će se u njoj, između ostalog, odvijati i pripreme naših sportista. Radovi su u toku i ovaj objekat će biti završen 2016. godine - rekao je Udovičić.

Za direktora takmičenja postavljen je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, koji je istakao određena očekivanja vezana za EP u dvorani 2017. godine.

- Broj zvaničnih lica koji će prisustvovati takmičenju koji uključuje atletičare, trenere, lekare, VIP, medije je za sada oko 2.000. Nadamo se da će biti oko 7.000 stranih turista - rekao je Branković.

Članovi Organizacionog odbora su: ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar turizma, trgovine i telekomunacija Rasim LJajić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor RTS- a Dragan Bujošević, direktor firme "Volkswagen", Milan Lazić, Direktor Kombank arene Đorđe Milutinović, direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk i predstavnici Turističke organizacije Beograda i kompanije NIS. Očekuje se da će se u najkraćem roku Organizacionom odboru pridružiti predstavnici proizvođača sportske opreme, oficijalnog osiguranja, banke i oficijalne vode.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.