Bekrić: Veliki dan srpske atletike

Izvor: B92, 30.Jun.2012, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekrić: Veliki dan srpske atletike

Novi vicešampion Evrope na 400 metara sa preponama Emir Bekrić rekao je da petak predstavlja veliki dan za srpsku atletiku.

Bekrić je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, a samo nekoliko minuta kasnije Asmir Kolašinac je došao do bronze u bacanju kugle i njih dvojica su tako osvojili prve medalje za Srbiju kao samostalnu državu još od 2006, kada je Olivera Jevtić bila druga u maratonu u Geteborgu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Cilj je bio da pobedim sebe. Prosto sam se bacio na desetu preponu i to mi je donelo medalju. Ovo je veliki dan za našu atletiku i radostan sam što sam deo toga”, rekao je Bekrić, koji je finalnu trku istrčao u vremenu 49.49 sekundi.

Kolašinac je do bronze stigao hicem od 20,36 metara, a prema očekivanjima prva dva mesta pripala su Davidu Štorlu iz Nemačke (21,58) i Rutgeru Smit iz Holandije (20,55).

Dva puta sam bacao preko 20 metara i zaslužio sam medalju. U Londonu ću biti još spremniji”, poručio je Kolašinac.

Od ostalih srpskih atletičara u petak je učestvovala i Tatjana Jelača, koja je u bacanju koplja osvojila sedmo mesto i ostvarila rekord sezone od 57,58 metara.

Bila sam zadovoljna i kada sam ušla u finale. Mogu reći da je moglo i bolje, ali stvarno sam zadovoljna i ovim”, rekla je Jelača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.