Beitiji zlato u skoku u vis, dominacija Britanije u štafeti

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beitiji zlato u skoku u vis, dominacija Britanije u štafeti

Španka skakačica u vis Rut Beitija osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom atletskom prvenstvu u Cirihu preskočivši visinu od dva metra i jednog centrimetra.

Odbranila zlatnu medalju: Rut Beitija

 

Srebrna medalja pripala je Ruskinji Mariji Kučini sa preskočenih metar i 99 centrimetra. Istim rezultatom do bronze je stigla Hrvatica Ana Šimić, kojoj je to i novi lični rekord.

 

Šimić je tako na najbolji mogući način >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zamenila zemljakinju Blanku Vlašić koja je bila najveći favorit za zlato, ali se povukla sa turnira zbog povrede. Atletičari Velike Britanije su ranije danas dominirali u štafeti četiri puta 100 metara pošto su osvojili zlatne medalje i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Atletičari su stazu pretrčali za 37,93 sekunde i iza sebe ostavili Nemačku i Francusku, dok su atletičarke Britanije bile bolje od Francuske i Rusije.

 

Reprezentativci Britanije su bili najbrži i u štafeti četiri puta 400 metara (2:58,79), dok su u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji najbolje bile atletičarke Francuske (3:24,27).

 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.