BRAVO MOMCI: Islanđani ispisali istoriju!

Izvor: Mondo, 22.Jun.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO MOMCI: Islanđani ispisali istoriju!

Prvi put učestvuju na evropskim prvenstvima, a igraće u osmini finala!

Tri utakmice, dva remija i jedna pobeda. Fudbaleri Islanda ispisali su istoriju, pošto su kao debitant uspeli da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva.

U poslednjoj utakmici, utakmici odluke, savladali su Austriju 2:1 golom u bukvalno poslednjoj sekundi, mada bi im i remi bio dovoljan. Ovako, prestigli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su Portugal i zauzeli drugo mesto u grupi!

Uskoro opširnije...

ISLAND: Haldorson – Skulason, R. Sigurdson, Arnason, Sevarson – Bjarnason, G. Sigurdson Gunarson, Gudmundson – Sigtorson (80. Traustason), Bodvarson (71. Bjarnason).

AUSTRIJA: Almer – Fuhs, Hinterger, Predl (46. Šep), Dragović, – Baumgartlinger, Ilsanker (46. Janko) - Arnautović, Alaba, Klein - Sabicer (78. Jantšer).

TOK UTAKMICE:

Foto: AP/Martin Meissner

- Još osam minuta, plus nadoknada.

- Žestok sudar glavama Hintergera i Traustasona posle centaršuta iz kornera. Gotovo je neverovatno da su se obojica ubrzo vratili na teren!

- Velika šansa za Austriju u 72. minutu. Opet je Šep zapretio, ali je ovaj put Haldorson odlično odbranio njegov šut.

- Bolje i opasnije deluju Austrijanci u drugom delu, ali su Islanđani imali dobru šansu da ponovo povedu u 66. minutu. Šutirao je Gilfi Sigurdson, ali je dobro postavljen bio Almer.

- GOOOL! Austrija je uspela da izjednači pogotkom "rezerviste" Alesandra Šepa u 60. minutu, posle sjajnog solo-prodora.



Izvor: YouTube

- Još jednom Kari Arnason u ulozi spasioca! Ponovo je intervenisao ispred svog golmana i blokirao šut, ovaj put glavom, u 53. minutu.

- Uzvraćaju Islanđani samo minut posle šanse za Austriju. Gilfi Sigurdson je izveo veoma lep solo-prodor, gađao je dalju stativu, ali je bio malo neprecizan.

- Umalo 1:1 u 48. minutu, ali je Kari Arnason sjajno intervenisao ispred svog golmana i skrenuo loptu u korner posle šuta Alabe.

- Drugo poluvreme počelo je dvostrukom izmenom u timu Austrije. Marko Janko je zamenio Ilsankera, a Šep je ušao umesto Predla.

Poluvreme. Uzbudljivo je! Nadamo se da će tako biti i u drugom delu meča.

- Dobar šut Baumgartlingera u 41. minut sa velike udaljenosti. Lopta je išla pod prečku, ali je Haldorson odlično reagovao.

- Austrijanci su pojačali pritisak u finišu prvog poluvremena, međutim, Islanđani se za sada uspešno brane.

- PENAL za Austriju u 36. minutu! Skulason je povlačio Davida Alabu, on to iskoristio da padne, a Marčinijak pokazao na belu tačku.

Aleksandar Dragović je šutirao i pogodio STATIVU!



Izvor: YouTube

- U prvih 30 minuta, tri šuta Islanđana, dva Austrijanaca, ali mnogo bolje na terenu deluju igrači u plavim dresovima.

- GOOOL! Island vodi od 18. minuta! Dadi Bodvarson se odlično snašao posle "centaršuta" kapitena Gunarsona iz auta i glavom prosleđene lopte do njega.



Izvor: YouTube

- Islanđani su bili opasniji u prvih 15 minuta, međutim, daleko od toga da su se Austrijanci opredelili za defanzivu.

- Velika, velika šansa za Arnautovića u 12. minutu! Ukrao je loptu golmanu Islanda, Haldorsonu, međutim, okliznuo se u odsudnom momentu, pa je čuvar mreže uspeo da ispravi grešku.

- U prvih pet minuta lopta je uglavnom bila u nogama Islanđana.

- Prvi šut i odmah prečka! Fantastično je u 2. minutu sa distance šutirao Johan Guđmundson, ali je okvir gola bio saveznig austrijskog gola.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.