Autogolom Vels otišao u četvrtfinale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autogolom Vels otišao u četvrtfinale

Fudbalska reprezentacije Velsa plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Parizu pobedila Severnu Irsku sa 1:0.

Pobedu Velsu i plasman među osam najboljih ekipa na šampionatu doneo je Garet Mekoli autogolom u 75. minutu.

Vels će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju Belgija i Mađarska. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ta utakmica je na programu sutra od 21.00.

Ni fudbaleri Velsa ni fudbaleri Severne Irske na današnjem meču nisu pokazali mnogo. Obe reprezentacije su igrale oprezno, nije bilo mnogo prilika, pa tako ni velikih uzbuđenja.

Na početku prvog poluvremena Stjuart Dalas je šutirao sa 12-13 metara, ali je golman Velsa dobro intervenisao. U 19. minutu Aron Remzi je pogodio mrežu Severne Irske, ali je taj pogodak opravdano poništen, pošto je igrač Arsenala bio u ofsajdu.

I u drugom poluvremenu je na terenu viđena uspavanka, koja je trajala sve do 75. minuta.

Remzi je u tom 75. minutu dodao loptu do Gereta Bejla koji je poslao oštar centaršut u kazneni prostor, a onda je Garet Mekouli u nameri da spreči Hala Robson-Kanua da postigne gol zatresao sopstvenu mrežu.

Vels je do kraja utakmice uspeo da sačuva tu prednost i da se plasira u četvrtfinale nekog velikog turnira prvi put od 1958. godine i Svetskog prvenstva u Švedskoj.

189

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.