Austrija u derbiju rezervisala EURO, Moldavija šokirala Levandovskog i drugove

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 23:44

Austrija u derbiju rezervisala EURO, Moldavija šokirala Levandovskog i drugove

Derbi večeri u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine odigrali su Austrija i Švedska, a trijumf u Beču odneo je domaći tim rezultatom 2:0.

Junak na stadionu "Ernst Hapel" bio je Kristof Baumgartner, koji je postigao oba pogotka u samoj završnici drugog poluvremena, najpre u 81. a onda i u 89. minutu.

Austrija je izbila na prvo mesto grupe F, ispred Belgije koja je ove večeri takođe upisala laku trojku.

"Đavoli" su slavili u Talinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Estonije rezultatom 3:0.

Romelu Lukaku je u prvom poluvremenu za samo četiri minuta postigao dva pogotka, da bi tačku stavio Bakajoko u 90. minutu.

U grupi E smo videli dosta golova, ali i pobede Albanije na Farskim ostrvima rezultatom 3:1, odnosno, Moldavije nad favorizovanom Poljskom rezultatom 3:2.

Albanci su trijumfovali golovima Bajramija, Aslanija i Mućija, dok je jedini gol za Farane dao Faero.

Kada je reč o Moldavcima, najvećem iznenađenju ove večeri, oni su do trijumfa stigli posle velikog preokreta u drugom poluvremenu – od 0:2 do 3:2.

Iako je Poljska vodila golovima Milika i Levandovskog u 12. i 34. minutu (razmenili su asistencije), na kraju su ostali bez ikakvog plena u Kišinjevu.

Najpre je Nikolesku doneo izjednačenje golovima u 48. i 79. minutu, da bi u 85. potpuni preokret kompletirao Baboglo za krajnjih 3:2.

U toj grupi E Češka je na vrhu sa sedam bodova, Albanija ima šest, Moldavija pet uz meč više, a Poljska tri osvojena boda, dok su Farani poslednji sa jednim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.