Asmir će braniti titulu: Kolašinac u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asmir će braniti titulu: Kolašinac u finalu Evropskog prvenstva

Naš atletski reprezentativac Asmir Kolašinac plasirao se u finale dvoranskog prvenstva Evrope koje je ovog četvrtka počelo u Pragu.

Kolašinac, koji je u Češku stigao kao branilac titule iz Geteborga 2013, nije uspeo da ostvari predviđenu normu (20,55 metara), ali kako je to pošlo za rukom samo trojici, on je kao šestoplasirani uspeo da se nađe među osmoricom koja će se nadmetati za medalje.

Asmir je u prvoj seriji kuglu bacio 20,23 metara, potom svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najbolji hitac - 20,41, dok je u trećoj seriji prestupio.

Najbolji je bio 24-godišnji Nemac David Šotrl, aktuelni prvak sveta i Evrope na otvorenom, koji je kuglu u Pragu "iz prve" bacio 21,23.

Da će našeg reprezentativca čekati teška borba u odbrani trona svedoče i ostvarenja u kvalifikacijama: drugoplasirani Stipe Žunić je sa 20,67 postavio novi rekord Hrvatske, trećeplasirani Bob Bertemes sa 20,56 novi nacionalni rekord Holandije, a petoplasirani Konrad Bukovijecki iz POljske je sa 20,46 postavio novi evropski juniorski rekord.

Finale je na programu u petak, sa početkom od 17 časova i 25 minuta.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.