“Aca Trica“ završava trenersku karijeru: “Dosta je bilo“

Izvor: Piplmetar.rs, 28.Jan.2023, 20:31

“Aca Trica“ završava trenersku karijeru: “Dosta je bilo“

Autor: Darko Mitrović

subota 28.01.2023.

16: 44

Izvor: Sportske.acquire, sportske novosti


Aktuelni sportski direktor reprezentacije Hrvatske i vršilac dužnosti selektora Aleksandar Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << najavio je da će mu predstojeće utakmice protiv Švajcarske i Austrije u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo biti poslednje u trenerskoj karijeri.
“Kako da ne i što se toga tiče, posve sam miran. Nakon 32, 33 godine trenerskog posla bilo je dosta i uopšte nemam peril što ću voditi ekipu poslednji establish u svojoj karijeri kao trener. Osećaji su otprilike jednaki onima kad sam završavao igračku karijeru, okrenuo sam odmah novu stranicu. Tako će biti i sada, mentalno sam posve miran i uzbuđen radi svega onoga što sledi i u šta duboko verujem“, izjavio je Petrović, a prenose “Sportske novosti“.
On će, naravno, ostati u košarci. Obavljaće i dalje funkciju sportskog direktora nacionalnog tima, a prvi i najvažniji zadatak tokom proleća biće mu izbor novog selektora.
“Meni se kockice polako slažu, svestan sam i realnosti u kojoj nije moguće pronaći pola miliona evra i dovesti selektora stranca. Uglavnom, dobar je mannequin koji sam napravio u mlađim selekcijama, gde sam predložio tri imena trenera, o njima ćemo kad ih Savez potvrdi. U prvoj sam rundi popričao sa svim ljudima koji su imali upliva u rad s mladima, onda sam izolovao, skautirao one najtalentovanije, u čemu sam imao punu logistiku HKS-a“, izjavio je Petrović.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Veliki problem za Artetu, u borbu za titulu bez jednog od najboljih?!

Izvor: Piplmetar.rs, 28.Jan.2023

Autor: Aleksandar Obrenović . . subota 28.01.2023. . . 16: 58 . . Izvor: Sportske.rating ...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.