Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2023, 11:43

Vučić: Zabrinut sam zbog Kosova i Metohije, Kurti provocira sukobe, preneo sam Lajčaku

Predsednik Srbije izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog situacije na KiM, posebno na severu pokrajine i istakao da je specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku, tokom današnjeg sastanka, preneo da njegova zabrinutost proističe iz potrebe Aljbina Kurtija da izaziva incidente i provocira sukobe.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Zabrinut sam za Kosovo, neću ići na samit SE u Rejkjavik

Izvor: Beta, 12.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom da je zabrinut za stanje na Kosovu, kao i da neće ići na samit Saveta Evrope (SE) u Rejkjaviku 16. i 17. maja.Vučić je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Beta...

EU: Izgradnja četiri policijske baze na severu Kosova i Metohije izaziva zabrinutost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2023

Evropska unija je danas saopštila da osnivanje četiri policijske baze na severu Kosova izaziva zabrinutost i pozvala vlasti u Prištini da se prilikom eksproprijacije nepokretne imovine striktno pridržavaju zakonskih procedura i poštuju prava vlasnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Petković objavio na Instagramu o čemu je razgovarao sa Lajčakom

Izvor: Danas, 12.Maj.2023

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković napisao je danas na Instagramu da je specijalnom predstavniku Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku preneo da Beograd neće povlačiti poteze koji mogu da dovedu do tenzija i novih kriza na terenu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.