Vučić: Zabrinut sam za Kosovo, neću ići na samit SE u Rejkjavik

Izvor: Beta, 12.Maj.2023, 11:47

Vučić: Zabrinut sam za Kosovo, neću ići na samit SE u Rejkjavik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom da je zabrinut za stanje na Kosovu, kao i da neće ići na samit Saveta Evrope (SE) u Rejkjaviku 16. i 17. maja.Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je veoma zabrinut zbog situacije na severu Kosova i Metohije i da je posredniku EU rekao da ta njegova zabrinutost potiče iz "strastvene potrebe" premijera Kosova Aljbina Kurtija da "provocira sukobe".Vučić je ponovio kritike na račun zemalja "Kvinte" koje priznaju izbore na kojima je učestvovalo tri odsto građana, ali nije rekao o čemu je razgovarao sa Lajčakom.On je dodao da je doneo odluku da će Srbija na samitu Saveta Evrope na Islandu biti predstavljena na nižem nivou i da on neće otići u Rejkjavik, zato što je dobio signale da amandman Srbije o teritorijalnom integritetu svih članica saveta Evrope neće biti prihvaćen, i da je spreman da podnese posledice te odluke."Mi smo podneli amandman da piše između dva zareza da kada se govori o teritorijalnom integritetu Ukrajine, Gruzije ili  Moldavije doda i 'kod svih drugih članica SE', što je principijelno, ništa više nismo tražili. Ono što smo shvatili posebno na ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Zabrinut sam za Kosovo, neću ići na samit SE u Rejkjavik

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom da je zabrinut za stanje na Kosovu, kao i da neće ići na samit Saveta Evrope (SE) u Rejkjaviku 16. i 17. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.