Velika Britanija planira da formira sopstveni sankcioni režim

Izvor: Vostok.rs, 11.Jan.2020, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija planira da formira sopstveni sankcioni režim

Velika Britanija planira da formira sopstveni sankcioni režim, nakon što izađe iz Evropske unije. Na spisku bi se u prvom redu mogli naći stanovnici Rusije, saopštava „Fajnenšel tajms“.
Prvi talas sankcija bi, pored građana Rusije, mogao da uključi i stanovnike Libije, Severne Koreje i Saudijske Arabije, piše list. Navodi se da London planira da u februaru objavi svoju nameru o formiranju sankcionog mehanizma, nakon što napusti EU. Prilikom uvođenja sankcija planirano je i blokiranje aktiva, kao i zabrana ulaska u Kraljevinu licima za koje se sumnja da krše ljudska prava. List navodi da britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab planira takav korak kako bi dokazao da je zemlja sačuvala svoj položaj nakon „bregzita“. Pored toga, nove sankcije bi mogle da budu odgovor na strahove da nova britanska trgovinska politika može kršiti ljudska prava.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.