Riker: Hitno rešiti spor oko Ljubljanske banke

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riker: Hitno rešiti spor oko Ljubljanske banke

"Predviđeno je da Hrvatska postane punopravna članica u julu. Mi to svakako očekujemo. Nismo članica EU, ali to je ono što očekujemo", rekao je Riker u razgovoru sa novinarima u Briselu.
Kako je prenela agencija Hina, američki diplomata je istakao da je pitanje Ljubljanske banke složen spor i da SAD pozivaju "Hrvatsku i Sloveniju da hitno rade na njegovom rešavanju kako bi se išlo naped i ratifikovao pristupni ugovor".
Riker je ponovio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vašington ne posreduje u sporu Zagreba i Ljubljane, nego da samo izražava svoj stav kada mu se postavlja pitanje o tom slučaju.
"Mi ohrabrujemo obe države da rade zajedno i mislim da je sastanak financijskih stručnjaka dveju zemalja 22. januara dobra prilika da se angažuju kako bi se došlo do rešenja. To je važno za EU i za obe zemlje, koje su susedi sa zajedničkom istorijom i budućnošću", rekao je Riker, koji je u Stejt departmentu zadužen za Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru, Kosovu, Makedoniju i Albaniju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.