EU pozdravlja sporazum i konstruktivnost Vučića i Zaeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pozdravlja sporazum i konstruktivnost Vučića i Zaeva

Postignut sporazum od pet tačaka

Evropska unija pozdravila je danas rešavanje bilateralnog pitanja između Srbije i Makedonije.

Povodom postizanja sporazuma od pet tačaka između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, u Evropskoj komisiji ocenjuju da je pitanje rešeno uz "konstruktivan pristup" obe strane.

- Pozdravljamo činjenicu da je ovaj slučaj rešen na konstruktivan način. Međusobno poštovanje, dobrosusedski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosi i jačanje regionalne saradnje ostaju osnova za evropski put celog regiona - poručila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Prethodno je Kocijančićeva poručila da EU blisko prati dešavanja na liniji Beograd Skoplje ali da ne želi da komentariše bilaterana pitanja između dve države.

- Očekujemo da obe strane pokažu uzdržanost i reše pitanje na miran način, u duhu dobrosusedskih odnosa - navela je Kocijančićeva ranije tokom dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.