EU integracije podržava 55 odsto građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU integracije podržava 55 odsto građana

Evropske integracije podržava 55 odsto građana Srbije, rekla je danas ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović, koja je predstavila najnovije šestomesečno istraživanje tog ministarstva, urađeno prema standardu Evrobarometra.

Joksimović je rekla da je istraživanje pokazalo stabilnu podršku građana evropskim integracijama, budući da su i u julu prošle godine odgovori na pitanje da li biste na referendumu podržali ulazak Srbije u EU bili gotovo identični >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i u decembarskom istraživanju.

Joksimović je na sednici Nacionalnog konventa o EU rekla da je istraživanje pokazalo i da 75 odsto građana podržava reformski proces u Srbiji nevezano za evropske integracije, što je napredak u odnosu na prethodno istraživanje iz jula, kada je taj proces podržavalo 68 odsto građana.

Kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine, 64 odsto građana smatra da bi taj problem trebalo da se rešava nezavisno od toga da li to traži Evropska unija, što, kaže ministarka, pokazuje zrelost našeg društva.

"To je dobar pokazatelj da su ljudi osnažili kod sebe racionalnu dimenziju percepcije EU u odnosu na emocionalnu, koja nije do kraja u saglasju sa racionalnom, to pokazuje zrelost našeg društva, da su građani svesni procesa koji se dugo vodi. To je zrelost i racionalan pristup koji odlikuje stavove većine građana Srbije u odnosu na proces evropskih integracija", rekla je Joksimović.

Rekla je i da istraživanje pokazuje da bi građani želeli da budu više informisani o politici prema mladima, obrazovanju, socijalnoj politici, zaštiti potrošača, fondovima EU i konkretnim projektima koji se iz njih finansiraju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija posvećena evrointegracijama, Kosovo najvažnije političko pitanje"

Izvor: RTS, 18.Jan.2019

Premijerka Ana Brnabić rekla je da Srbija ostaje posvećana evorpskim integracijama, bez obzira na izazove koji čekaju Evropsku uniju u 2019. godini, poput Bregzita i izbora za EP. Ona je istakla da će Srbija nastaviti da radi na reformama. Evropske integracije podržava 55 odsto građana Srbije,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.