Davenport: Srbija sama odlučuje u čemu učestvuje

Izvor: RTS, 07.Apr.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: Srbija sama odlučuje u čemu učestvuje

Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Davenport rekao je, povodom odluke Srbije da učestvuje na vojnoj paradi za Dan pobede nad nacizmom 9. maja u Moskvi, da Srbija sama odlučuje na kojim će skupovima i na koji način učestvovati.
"Ovakva odluka je nacionalna odluka Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da odredi na kojim skupovima i na kakav način će učestvovati, uključujući i paradu u Moskvi", rekao je Davenport novinarima u Narodnoj biblioteci Srbije, prenosi Beta.

Davenport je istakao da nema informacija o tome koliko će zemalja Evropske unije poslati predstavnike na paradu u Moskvi, podsetivši da je 9. maj veoma bitan za EU jer se tada obeležava Dan Evrope.
Prema njegovim rečima, taj dan, kada se obeležavaju počeci EU, ali i razmišlja o njenoj budućnosti, važan je i za Srbiju kao zemlju kandidata za članstvo u EU koja deli sve evropske vrednosti.
Šef Delegacije EU ocenio je da je situacija u Ukrajini i dalje teška, naglasivši da je politika Unije jasna i da je Rusija aneksijom Krima prekršila međunarodno pravo. 
"Kao i Srbija, i EU i njene članice poštuju i priznaju teritorijalni integritet Ukrajine, uključujući Krim", rekao je Davenport dodajući da EU želi da sve strane uključene u ukrajinsku krizu ispune obaveze preuzete dogovorom iz Minska. 
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija sama odlučuje u čemu i kako učestvuje

Izvor: Akter, 07.Apr.2015

Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport izjavio je povodom odluke Srbije da učestvuje na vojnoj paradi za Dan pobede nad nacizmom 9. maja u Moskvi da Srbija sama odlučuje na kojim će skupovima i na koji način učestvovati..."Ovakva odluka je nacionalna odluka Srbije da odredi na kojim skupovima...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.