Nikolić odlučio: VS učestvuje na paradi u Moskvi

Izvor: Beta, 06.Apr.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić odlučio: VS učestvuje na paradi u Moskvi

BEOGRAD, 6. aprila 2015. (Beta) - Vojska Srbije učestvovaće na "Paradi pobednika" 9. maja u Moskvi, povodom obeležavanja Dana pobede nad nacizmom, odlučio je u ponedeljak predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Predsednik Nikolić je u skladu sa svojim nadležnostima, a na osnovu Ustava Srbije, Zakona o odbrani, Zakona o Vojsci Srbije i Pravila službe Vojske Srbije, doneo odluku o učešću pripadnika Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Srbije na "Paradi pobednika", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije učestvovaće na paradi na osnovu poziva ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede sovjetskog naroda u "Velikom otadžbinskom ratu" od 1941. do 1945. godine.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Tomislav Nikolić,   Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija sama odlučuje u čemu i kako učestvuje

Izvor: Beta, 07.Apr.2015, 12:34

BEOGRAD, 7. aprila 2015. (Beta) - Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport izjavio je, povodom odluke Srbije da učestvuje na vojnoj paradi za Dan pobede nad nacizmom 9. maja u Moskvi, da Srbija sama odlučuje na kojim će skupovima i na koji način učestvovati..."Ovakva odluka je nacionalna odluka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.