Ðilas: Priklonićemo se jačem carstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðilas: Priklonićemo se jačem carstvu

BEOGRAD - Prvi čovjek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ðilas rekao je da bi najmanje dva tima iz ABA lige učestovovalo u novoj FIBA Evroligi, ali da još uvijek čeka da se riješi rasplet na relaciji sa Evroligom.

"FIBA Evropa i FIBA svet bi 18. januara trebalo da iznesu svoj predlog o Evroligi. Mi smo predlagali, čini mi se da je prihvaćeno, da sportski kriterijum bude najvažniji, da bude veći broj učesnika, da ima kvalitet i finansijsku opravdanost, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se brzo svede na 16 najboljih. Za region je najvažnije da bi toj ligi bilo zagarantovano dva mesta i još nekoliko kroz kvalifikacije", rekao je Ðilas novinarima u hotelu "Kraun plaza".

Ðilas je dodao da će Srbija sigurno imati mjesto, ukoliko ne bude imala prohodnost preko regionalnog takmičenja.

"Ako Srbija sama ide u Evroligu, trebalo bi sigurano da u njoj bude naš prvak, a možda i još neko u kvalifikacijama. U isto vreme Evroliga ima svoj koncept. Zvezda igra u Evroligi i nećemo da uradimo nešto što bi ugrozilo njeno učešće. Želimo da vidimo koja od dve sile će pobediti kako bismo se jačem carstvu priklonili", zakjučio je Ðilas.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.