Zvezdina druga u nizu

Izvor: MVP.rs, 22.Jan.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina druga u nizu

Srpski tim je popravio svoj skor u Evroligi.

Crvena zvezda Telekom je uspela da odbrani "brejk" iz Atine, gde je pobedila Panatinaikos. Nova žrtva crveno-belog tima je bila Unikaha, koja je u prepunoj dvorani "Pionir" savladana rezultatom 87:73.

Beograđani su sve vreme bili u vođstvu. Naravno, uz nekoliko uspona i padova, što je sasvim normalno za utakmicu TOP 16 faze Evrolige. Kada god bi Unikaha ugrozila vođstvo domaćina, neko bi se istakao i preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << odgovornost. U prvom poluvremenu je to bio Marko Gudurić, a u drugom njegov imenjak Simonović, koji je svojim prepoznatljivim trojkama i stavio tačku na ovaj duel.

Statistički najbolji u domaćem timu je bio Stefan Jović. Potencijalni reprezentativac Srbije je zabeležio 15 poena i pet asistencija. Simonović je učestvovao sa 14 poena, dok je Gudurić ubacio jedan manje. Džek Kuli je bio najbolji kod Španaca sa šest poena i četiri uhvaćene lopte (indeks 14). Najefikasniji je bio Džamar Smit sa 11 poena.

Crvena zvezda Telekom - Unikaha 87:73 (21:14, 20:17, 19:22, 27:20)

Dvorana: "Pionir"; Gledalaca: 6.421; Sudije: Lamonika, Boltauzer, Paštusjak.

Crvena zvezda Telekom: Kinzi 3, Rebić, Dangubić 7, Lazić 9, Simanić, Micić 7 (5as), Simonović 12, Gudurić 13, Jović 15 (5as), Miler 7, Cirbes 10 (6sk), Štimac 4 (4sk). Trener: Dejan Radonjić.

Unikaha: Džekson 7, Diaz 7, Hendriks 2 (6sk), Tomas 9, Diez, Suarez 4 (4sk), Smit 11, Nedović 9, Vaskez 8, Kuzminskas 6 (7il), Nelson 4 (4il), Kuli 6 (4sk). Trener: Đoan Plaza.

TOK UTAKMICE

I poluvreme

Unikaha je od samog starta uspostavila apsolutnu dominaciju u skoku. Domaćima je bilo potrebno mnogo vremena da se snađu u tom segmentu, što su Španci iskoristili da dođu do ranog vođstva. Zvezda je u početku imala problema da eksploatiše fizičku dominaciju Maika Cirbesa u odnosu na gostujuće centre. Tek se nešto kasnije Nemac snašao i počeo da postiže poene. Ipak, to je bilo dovoljno tek za izjednačenje.

A onda je u igru ušao Marko Gudurić koji je ekspresno vezao devet poena i maltene sam doneo prevagu srpskom šampionu. Crveno-beli su u finišu drugog perioda dostigli prvo vođstvo dvocifrenom razlikom. Unikaha, tačnije trener Đoan Plaza je čitavo prvo poluvreme pokušavao da nađe dobitnu petorku, koja bi njegov tim vratio u meč. Mindaugas Kuzminskas je bezuspešno solirao, a njegovi saigrači su usled sjajne Zvezdine odbrane pravili korake i faulove u napadu. Zbog toga su svih 12 Malaginih igrača dobili minute, ali nijedan od njih nije uneo svežinu u njenu igru, pa je posle 20 minuta igre na semaforu pisalo 41:31.

II poluvreme

Nije bilo za očekivati da će Unikaha loše igrati čitav meč. Njeni igrači su od samog starta druge polovine igre dala do znanja da nije još ništa prikazala. Pre svega je našla šut za tri poena, a agresivnom odbranom njeni igrači su ukrali nekoliko lopti. Usledili su krizni momenti za domaće, koji su prebrođeni, tradicionalno, sjajnom rolom Gudurića. Talentovani bek je još jednom pokazao karakter, preuzeo je odgovornost i dao malo vazduha za disanje svome timu. Njegovi saigrači su, rasterećeni, nastavili gde je on stao i Zvezda je opet imala 10 poena viška (60:50). Zvezda je u finišu trećeg perioda primila trojku, pa se u četvrti ušlo rezultatom 60:53.

Furiozno se krenuli Španci preko dvojice Zvezdinih bivših igrača. Nemanja Nedović i Demarkus Nelson su vezali po dva poena i Unikaha se ekspresno vratila. Iako je Unikaha stegla u odbrani, domaći su bili primorani da uzimaju šuteve u poslednjim sekundama napada. Na sreću po njih i navijače u dvorani, pogađali su ih. Na taj način su stekli i potrebno samopouzdanje, pa je usledila rafalna paljba Marka Simonovića koji je sa dve trojke raspalio atmosferu. U međuvremenu je i trener Plaza zaradio tehničku grešku, nakon koje su crveno-beli ubacili tri poena, što je bilo dovoljno za novo maksimalno vođstvo (74:62). Sve što je tim Dejana Radonjića trebalo da uradi do kraja je da mirno utakmicu privede kraju, što je i učinio -

(foto: Euroleague)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.