Zvezda ima kostur tima: Formirana domaća petorka, čekaju se stranci

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ima kostur tima: Formirana domaća petorka, čekaju se stranci

Crveno-beli u ovom trenutku na svakoj poziciji u timu ima po dve opcije, što značajno olakšava posao Dušanu Alimpijeviću

Crvena zvezda konačno ima formiran kostur ekipe, a kao i prethodnih sezona njega će činiti domaći igrači. Srpski šampion će naredne sezone imati najmlađeg trenera u Evroligi, a ponovo i jedan od najmlađih timova u elitnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << košarkaškom takmičenju, pošto je prosek igrača koji su u ovom trenutku na raspolaganju Dušanu Alimpijeviću 24,6 godina.

Mladi stručnjak trenutno računa na desetoricu igrača pod ugovorom sa crveno-belima, pa pripreme, koje su zakazane za 7. avgust, praktično već sada mogu da počnu. Alimpijević u ovom trenutku može da formira petorku od domaćih igrača, jer na svakoj poziciji u timu ima po dve opcije. Uprava kluba sa Malog Kalemegdana će narednih dana pokušati dodatno da ojača tim, izvesno sa nekoliko stranih igrača, a u opciji su uvek i najvažniji prvotimci FMP-a iz prošle sezone.

Dolaskom Nikole Radičevića donekle je pokrivena goruća pozicija organizatora igre. Crveno-beli pored dosadašnjeg prvotimca Sevilje na tom mestu u timu imaju još samo mladog Petra Rakićevića, pa se očekuje da poziciju startnog plejmejkera ipak zauzme neki iskusniji igrač, verovatno Amerikanac. U proteklom periodu ponovo se pominjalo ime Džejkoba Pulena, koji je još prošlog leta bio na meti šampiona Jadrana, a čini se da bi u ovom trenutku idealno „legao“ ovom novom timu. Američki organizator igre je prošlu sezonu proveo u ruskom Himkiju, ali je sada slobodan u izboru nove sredine.

Ostanak novog kapitena Branka Lazića zacementirao je poziciju startne „dvojke“ u petorci crveno-belih, dok će njegova verna zamena biti još jedan prošlogodišnji prvotimac Zvezde Ognjen Dobrić, od kojeg se očekuje znatno važnija uloga u novoj sezoni, što je nagovestio u završnici prošle. Nemanja Dangubić ove sezone mora da preuzme ulogu jednog od lidera ovog tima i veliki kvalitet i potencijal koji drži u sebi maksimalno preslika na parket. Veliko iskustvo na poziciji krila doneo je i povratnik Marko Kešelj.

Zvezda i Feldin - koja je dobitna kombinacija?

Ipak, izvesno je da će crveno-beli pokušati da dovedu još jednog iskusnog šutera. Nema sumnje da bi idealno pojačanje predstavljao pominjani Džejms Feldin. Od Amerikanca se prošle sezone očekivalo više od njega u Panatinaikosu. Prosečno je beležio 6,7 poena na 33 utakmice, što svakako nije zadovoljilo bogate čelnike atinskog kluba, ali bi mogao baš da bljesne u Zvezdi, koja neće lako stići do njegovog potpisa, s obzirom da mu je ostalo još godinu dana ugovora sa Panatinaikosom. Njegova alternativa bi mogao da bude iskusni Rajan Tulson. Ostaje da se vidi kakva će biti uloga supertalentovanog krila Boriše Simanića, koji zahvaljujući visini po potrebi može da odigra i na poziciji krilnog centra.

Dolascima Stefana Jankovića i Nikole Jovanovića značajno je ojačana i konkurencija u reketu Crvene zvezde, koji baš kao i iskusni Milko Bjeilca mogu da pokriju pozicije četiri i pet. Crveno-beli u potrazi za još jednim „teškašem“, pre svega iskusnim, a takođe je realno da to bude neki strani igrač koji bi predstavljao pravo pojačanje. Proteklih dana se ozbiljno pričalo o dosadašnjem prvotimcu Makabija Koltonu Ajversonu, koji je navodno odbio crveno-bele, pa se kao opcija pojavio iskusni Urugvajac Esteba Batista. Igrač koji je prošlu sezonu završio u italijanskoj Veneciji. Ipak, nije isključeno da peticu „pokrije“ i neko od domaćih igrača, s obzirom da se pre nekoliko dana pojavila opcija angažovanja nekadašnjeg centra Partizana Đorđa Gagića.

Ipak, ključnu reč kada su u pitanju sva preostala rešenja imaće stručni štab i uprava Crvene zvezde, koji će morati kvalitetno da procene trenutne potrebe tima kako bi na pravi način kompletirali ekipu za sledeću sezonu i ponovo je učinili konkurentnom, ne samo u domaćim okvirima, već i u Evroligi, gde je prošle sezone ozbiljno podignuta lestvica.

U ovom trenutku petorka crveno-belih bi mogla da izgleda ovako: Radičević, Lazić, Danbubić, Bjelica, Janković, ali je izvenso da će pretrpeti promene dolaskom novih pojačanja. U svakom slučaju, kostur tima je formiran, a to je u ovom trenutku bilo od najvećeg značaja za crveno-bele.

(FOTO: Star Sport, euroleague.net)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.