Zvezda - Oblak nad učešćem u Evroligi?

Izvor: Sportske.net, 01.Jun.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda - Oblak nad učešćem u Evroligi?

Poslednjih dana u medijima se sve više govori o finansijskim problemima srpskog predstavnika u Evroligi. Da li učešće u narednoj sezoni elitnog evropskog takmičenja može da bude dovedeno u pitanje?

Da finansijska situacija u Crvenoj zvezdi nije idealna, bez obzira na sjajne rezultate u sezoni na izmaku, nagovestio je i prvi čovek kluba Nebojša Čović još krajem prošle godine, kada je ironično odgovorio na pojedine prozivke kako je Zvezda ''državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bankomat''.

On je tada bio svestan da Zvezdu očekuje teška 2017. godina, ali uz nadu da će svi problemi biti uspešno rešeni.

''Prolazili smo i teška i manje teška vremena. Zvezda je uvek nekako delila sudbinu naroda. Ni u 2017. godini neće biti lako, mi kao 'državni bankomat' nismo ispunili sve u prošloj godini, uz moje izvinjenje, ali ćemo to prebroditi. Vrlo sam zahvalan svim našim sponzorima", rekao je, između ostalog, Nebojša Čović krajem decembra.

Od tada, Zvezda je ponovo osvojila ABA ligu, kao i trofej u Kupu Radovoja Koraća, a plasman u Top 8 Evrolige joj je ''za dlaku'' izmakao. Radonjićev tim se sada bori i za triplu krunu, za titulu i u domaćem šampionatu, ali sve to nije moglo da anulira pomenute probleme koji i dalje postoje.

Zato i ne čudi što je ovih dana pokrenuta inicijativa navijača Crvene zvezde ''Doniraj i dominiraj'', da se klubu finansijski pomogne u pokušaju da sledeća sezona bude još impresivnija na evropskoj sceni.

Tom temom danas se bavi i ''Informer'', koji navodi da Zvezda još uvek ima zaostalih obaveza prema Bobanu Marjanoviću, Vladimiru Štimcu, Kinsiju, Blažiču, Cirbesu.

Imajući to u vidu, neminovno je da se postavi i pitanje da li je Zvezdi ugroženo učešće u Evroligi sledeće sezone, s obzirom da Bertomeu insistira na finansijski stabilnim klubovima.

Ipak, ono što daje nadu u pozitivan epilog, jeste činjenica da će se sledeće godine F4 Evrolige održati u Beogradu, pa je za očekivati je da će se ovi problemi uskoro prevazići i da ćemo crveno-bele ponovo gledati među 16 najboljih u Evropi, jer su to plasmanom u ABA ligi apsolutno zaslužili.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Šta se sve dogodilo u godini kada poslednji put Zvezda i Partizan nisu bili prvaci Srbije? (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jun.2017

Završena je još jedna fudbalska sezona u Srbiji. Partizan je šampion i osvajač duple krune, a to je mogla vrlo lako da bude i Crvena zvezda koja je prokockala šansu...Međutim, pomalo je postalo dosadno da se samo ova dva kluba smenjuju u borbi za šampionsku titulu. Mlađi stanovnici Srbije, oni...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.