Zvanično: Zvezda u Evroligi!

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 13:03

Zvanično: Zvezda u Evroligi!

Košarkaši Crvene zvezde igraće Evroligu i sledeće sezone, zvanično je saopšteno.

Srbija će tako imati dva predstavnika u elitnom takmićenju sledeće sezone, jer je pored pozivnice za Zvezdu, očekivano potvrđeno i učešće Partizana, kao šampiona ABA lige.

U Evroligi u sezoni 2023/24 igraće Alba, Efes, Olimpija Milano, Asvel, Bajern, Barselona, Baskonija, Crvena zvezda, Fenerbahče, Makabi, Monako, Olimpijakos, Panatinaikos, Partizan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Real Madrid, Valensija, Virtus i Žalgiris, što znači da je sastav učesnika ostao isti kao i minule sezone.

Ono što je novina, na pomenutom sastanku vlanika licenci dogovorena je i promena formata takmičenja, koji se tiče plej-ofa.

Najboljih šest timova će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će se oni koji budu od 7. do 10. mesta igrati plej-in za preostala dva.

Evroliga je saoštila i da je imenovala Danijela Ijeresuela za novog sudijskog direktora, koji će na toj poziciji nasledio Ričarda Stouksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.