Zenit na korak od Evrolige

Izvor: MVP.rs, 27.Maj.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zenit na korak od Evrolige

Veliki povratak ekipe iz Sankt Peterburga.

Zenit je u polufinalnoj seriji VTB lige sa Himkijem poveo sa 2-0. U drugom meču odigranom u Sankt Peterburgu, domaći tim je gubio i sa 16 poena razlike, ali je odigrao sjajno drugo poluvreme, preokrenuo je i na kraju slavio rezultatom 92:89. Tako Zenitu nedostaje samo jedan trijumf za plasman u finale i u Evroligu.

U trenucima kada su domaći preokrenuli i vodili >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u finišu meča, Aleksej Šved je predvodio napad za eventualni produžetak. Pokušao je da provuče loptu između dva igrača Zenita, ali ju je izgubio i tako stavio tačku na ovaj duel.

Jedan od najboljih aktera je bio Stefan Marković koji je ostvario dabl-dabl učinak. Srbin je upisao 11 poena i 10 asistencija, a imao je i četiri skoka. Takođe, postigao je tri trojke, od kojih su neke došle u momentima kada se preokretao rezultat. Bolji od njega su bili samo Rajan Tulson sa 24 poena i šest dodavanja, te Sergej Karasjov sa 21 poenom i osam asistencija. Janis Tima je ubacio 13 poena.

Sa druge strane je Marko Todorović odlično odigrao. Crnogorac je zabeležio 22 poena, šest skokova i čak 11 iznuđenih faulova. Šved je duel završio sa 23 poena i 12 asistencija. Erl Roulend je učestvovao sa 14 poena i četiri uhvaćene lopte.

Serija se sada seli u Podmoskovlje, gde će Himki morati da veže dve pobede ukoliko želi da ostane u igri.

(foto: VTB League)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.