Željkov Fener surovo prekinuo Zvezdin blistavi niz

Izvor: Sportske.net, 19.Dec.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željkov Fener surovo prekinuo Zvezdin blistavi niz

Kraj Zvezdine serije pobeda. Srpski predstavnik se u prvom poluvremenu hrabro isprsio pred šampionom Evrope, u nastavku druga slika...

U prvoj utakmici 13. kola Evrolige, Fenerbahče je pred svojim navijačima u Istanbulu savladao Crvenu zvezdu mts rezultatom 82:56.

Ovo je ekipi Željka Obradovića deveta pobeda od početka sezone u elitnom evropskom takmičenju, a Zvezda je prekinula niz od tri uzastopne evroligaške pobede i upisala osmi poraz >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u 13 odigranih kola.

Tokom prvog poluvremena, ekipa Dušana Alimpijevića pružila je odličan otpor aktuelnom šampionu Evrope. Zvezda je bolje ušla u utakmicu, povela sa 9:4, ali je do kraja prve i na startu druge četvrtine Fenerbahče preokrenuo rezultat i stekao solidnih osam poena prednosti - 19:11.

Međutim, potom sledi Zvezdin silovit odgovor na krilima raspoloženih Dobrića, Ročestija i Antića i srpski šampion je uspeo da povede sa 25:21, pa 28:25.

Zvezdina serija ipak nije dugo potrajala, pa je, kao i u završnici prve četvrtine, Fenerbahče i u drugoj preuzeo kontrolu i predvođen Janom Veselim, ali i uz pojedine diskutabilne sudijske odluke, serijom 11:0 ponovo stigao do ''plus osam'' - 36:28.

Ista razlika ostala je i na kraju prvog poluvremena - 41:33.

Očekivalo se da će Zvezda uspeti da se u nastavku utakmice opet rezultatski vrati u igru, ali se to nije dogodilo. Tokom treće četvrtine Fener je napravio još dve osetne serije - 8:1, pa 7:0, raspucali su se i Vonamejker i Datome i njihova prednost dostigla je i dvadesetak poena razlike - 62:42 na ulasku u poslednji kvartal.

Već tada je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno, a ekipa Željka Obradovića je bez problema privela posao kraju u poslednjih deset minuta.

Na kraju, težak Zvezdin poraz, podbacili su Bjelica, Lazić, Dangubić, ni novajlija Enis se nije proslavio, ali vremena za žaljenje nema, već za dve večeri je duel sa Panatinaikosom u Beogradu.

Bolji od ostalih u ekipi Dušana Alimpijevića večeras je bio Ognjen Dobrić sa 15 poena, ali u Feneru je bilo mnogo više raspoloženih igrača. Jan Veseli je meč završio sa 15 poena i osam skokova, a Vonamejker i Datome su upisali po 13 poena.

Što se tiče srpskih reprezentativaca u Feneru, Marko Gudurić šest poena, tri skoka i dve asistencije, a Nikola Kalinić bez poena, uz takođe tri uhvaćene lopte.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Delije'' imaju moćnu poruku za Fener, a ko je Zvezdin novi momak ''od milion dolara''? (foto)

Izvor: Sportske.net, 19.Dec.2017

Šta je, tu je, šampion Evrope opravdao je ulogu favorita, navijači Zvezde se okreću Panatinaikosu, ali imaju šta da poruče i Obradovićevom timu...Crvena zvezda mts večeras je doživela jedan od najubedljivijih poraza ove sezone u Evroligi, Fenerbahče je u Istanbulu slavio sa 82:56, ali navijači...

Nastavak na Sportske.net...

EK - Saletov Bajern je nepobediv, Džikić opet bez pravog rešenja

Izvor: Sportske.net, 20.Dec.2017, 00:16

Devet od devet, učinak je Đorđevićevog tima od početka tekuće sezone u Evrokupu...Najnoviji, deveti trijumf u isto toliko odigranih kola u Grupi B, Bajern je ostvario pred svojim navijačima protiv ekipe podgoričke Budućnosti...Ekipa Aleksandra Džikića pružila je odličan otpor favoritu, bilo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.