Željko nadigrao svoje

Izvor: MVP.rs, 19.Jan.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko nadigrao "svoje"

Prošlosezonski finalisti bili su ubedljivi u 18. kolu Evrolige.

U prvom meču večeri i duelu po mnogima dva najbolja trenera mlađe generacije košarkaši CSKA dočekali su Brose Bamberg i počistili ga sa terena. Bez pomoći Miloša Teodosića četa Dimitrisa Itudisa savladala je svoga rivala sa 85:64.

Moskovljani su već u prvom poluvremenu stigli do prednosti od 13 poena, koju su potom povećavali >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << do kraja meča. Treba istaći sjajnu timsku igru CSKA i čak 26 asistiranih koševa, te izvrsni ukupni indeks korisnosti od 121. Najbolji igrač utakmice bio je Nando de Kolo. Francuz je odigrao najbolju utakmicu od povratka iz povrede i zabeležio 26 poena uz valorizaciju 36. Pratili su ga Kajl Hajns sa 13 poena, te Vitali Fridzon i Nikita Kurbanov sa 10. U timu Bamberga dva igrača imal su dvocifreni učinak. Daniel Tajs je postigao 16, a Nikolo Meli 15 poena.

Ovom pobedom, drugom u nizu, CSKA je zadržao svoju čeonu poziciju i prekinuo lošu seriju sa kraja godine, dok se Brose udaljio od željene osme pozicije koja vodi u plej-of.

Od kada je Željko Obradović prešao u redove Fenerbahče mnogo puta se sastajao sa svojim bivšim timom, Panatinaikosom. Ipak, večerašnja pobeda bila je jedna od najubedljivijih. Fenerbahče kao da je napunio baterije nakon ol-star pauze u turskom šampiontau i sjajnom igrom savladao PAO rezultatom 84:63.

Već u prvoj četvrtini Fener je poveo sa dvocifrenom razlikom. Do kraja poluvremena ona je rasla i do "plus" 18, dok je u drugom delu igre meč potpuno prelomljen, te je u jednom trenutku prednost domaćina bila i 25 poena razlike. Šampion Turske potpuno je zaustavio Nika Kalatesa što je bio jedan od ključeva ubedljive pobede. Motor Zelenih zabeležio je svega dva poena, dok je na drugoj strani njegov "meč-ap" i sunarodnik Kostas Slukas imao 12 poena. Pored njega u pobedničkom timu najefiksaniji je bio Điđi Datome sa 16 poena.

Kada su u pitanju srpsku reprezentativci u dresu Fenera treba reći da su njihovi učinci bili u službi tima. Bogdan Bogdanović je imao sedam poena(2/3 za dva, 0/2 za tri, 3/3 za jedan) uz pet asistencija i tri skoka, dok je Nikola Kalinić postigao poena manje(2/5 za dva, 2/2 za jedan). Kada su u pitanju najefiksaniji košarkaši PAO-a tu se ističe Majk Džejms sa 25 poena, kao i Kris Midlton sa 13 pogodaka.

Ovom pobedom Fenerbahče se "odlepio" od Panatinaikosa za jednu pobedu i sada imaju skor 11-7, naspram učinka 10-8 grčkog tima.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Obradović nadigrao "svoje"

Izvor: MVP.rs, 20.Jan.2017, 01:40

Prošlosezonski finalisti bili su ubedljivi u 18. kolu Evrolige...U prvom meču 18. kola Evrolige i duelu, po mnogima, dva najbolja trenera mlađe generacije na Starom kontinentu košarkaši CSKA dočekali su Brose Bamberg i počistili ga sa terena. Bez pomoći Miloša Teodosića, četa Dimitrisa Itudisa...

Nastavak na MVP.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.