Željko Obradović – 20/21

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 15:08

Željko Obradović – 20/21

Najtrofejniji ervopski trener Željko Obradović ponovo igra plej-of Evrolige.

Obradović je sa košarkašima Partizana u petak i zvanično obezbedio plamsan u Top 8 elitnog takmičenja, nakon pobede protiv Monaka 88:84 na gostovanju.

Trener koji u dosadašnjoj karijeri ima devet titlula Evrolige, poslednji put u plej-ofu najkvalitentnijeg klupskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenja na kontinentu plasirao se u sezoni 2018/19, kada je vodio turski Fenerbahče.

Sa druge strane, beogradski crbo-beli posle 13 godina našli su se u doigravanju Evrolige.

Crno-beli će tokom sledeće sedmice saznati ko će im tačno biti rival u četvrfinalu, a dok se čeka konačan rasplet i poslednje kolo ligaškog dela u kom dočekju grčki Panatinaikos, vredi pomenuti da Željko Obradović ima neverovatnu statistiku u plej-ofu.

Srpski trener je od 1992. godine igrao je 21 plej-of seriju i izgubio je samo jednu, u sezoni 2005/06 sa Panatinakosom, objavio je grčki novinar Janis Sarkis.

Obradovićeva ekipa ima šanse da završi na 5. mesta, u zavisnosti od rezultata 34. kola protiv Panatinaikosa, ali Partizanom rivalu sigurno neće biti svejedno i kada pogleda ovaj podatak oddominaciji srpskog trenera.

Crno-beli imaju najveću šansu (65 odsto) da završi regularnu sezonu Evrolige na šestom mestu, a najveća verovatnoća je da će se u borbi za polufinale sastati sa jednim od španskih giganata - Real Madridom ili FK Barselona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.