Željko F4 Obradović!

Izvor: Mondo, 25.Apr.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko F4 Obradović!

Ako je i bilo dileme oko toga, Fenerbahče se plasirao na Fajnal for petu sezonu zaredom. U isto vreme trener ove ekipe izborio je 16. plasman na završni turnir Evrolige.

Šarunas Jasikevičijus dobio je bitku, Željko Obradović rat.

Najveći trener evropske košarke rešio je bez mnogo problema i drugu utakmicu četvrtfinalne serije u Kaunasu, nakon naizgled neprijatnih 1:1 u Istanbulu i odveo Fenerbahče na Fajnal for petu godinu zaredom.

"Žoc" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će se od 17. do 19. maja u Vitoriji boriti za jubilarnu, desetu titulu prvaka Evrope, Fener za drugu nakon što je 2017. u Istanbulu pod Obradovićevim vođstvom postao prvi košarkaški klub iz Turske sa osvojenom Evroligom.

Žuto-plavi će se u borbi za finale sastati sa pobedikom serije između Baskonije i CSKA iz Moskve u kojoj je rezultat 1:2, a četvrti meč zakazan u petak uveče baš na parketu na kom će i biti odigran F4 turnir - "Fernando Buesa" dvorani u Baskiji.

U šestom duelu sa bivšim trenerom od prošlogodišnjeg polufinala Fajnal fora u Beogradu, Jasikevičijus je morao da se pomiri sa završetkom sezone u četvrtfinalu. Počelo je defanzivnom "klinikom" gostiju pred 11.000 navijača odevenih u zeleno (5:21), oni su se prilično poradovali kada je domaći tim stigao na "minus 4" u trećoj deonici (48:52), ali je to bio samo uvod u novu seriju prvoplasiranog tima u ligaškom delu za konačnih:

Žalgiris - Fenerbahče 82:99 (16:30, 25:19, 20:23, 21:27)!

Foto: MN Press

Obradović je osvajao Evroligu 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011. i 2017. godine, a ovo mu je 18. plasman na F4 turnir.

Tamo je malo pre njega stigao Pablo Laso, trener Real Madrida, koji je kao branilac titule rešio četvrtfinalne dileme u tri utakmice sa Panatinaikosom. Pre godinu dana, Madriđani su u finalu u "Beogradskoj areni" nadigrali Obradovićev sastav za Realovu desetu, a Lasovu treću titulu prvaka Evrope.

Neponovljivi 59-godišnji Čačanin imaće priliku u Španiji da se revanšira Realu i izjednači se sa najtrofejnijim klubom Evrope po broju "krunskih" titula.



Izvor: YouTube

Obradović danas u "Zelenoj šumi" nije mogao da računa na povređenog Nikolu Kalinića, Marko Gudurić postigao je 11 poena kao starter šutirajući 1/1 za dva i 3/5 za tri poena, uz još četiri skoka i dve ukradene i izgubljene lopte, a epitet igrača meča pripao je veteranu Bobiju Diksonu koji je pogodio svih pet trojki i četiri od pet šuteva za dva poena ostavljajući bekovsku postavu Žalgirisa bez odgovora na jednu od najjačih partija u karijeri.

Završio je meč sa 25 poena za 24 minuta, ubacio oba penala, podelio četiri asistencije, ukrao tri lopte i poručio bilo Velimiru Perasoviću, bilo Dimitrisu Itudisu da će na njega morati da obrate posebnu pažnju 17. maja u polufinalu.

U drugom meču te večeri, branilac titule sastaće se sa pobednikom serije između Barselone i Anadolu Efesa u kojoj je rezultat takođe 1:2, a četvrti meč zakazan za petak uveče kada će Svetislav Pešić imati priliku da se revanšira Erginu Atamanu za debakl u trećem susretu i vrati seriju na "majstoricu" u Istanbul.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Obradović: Samo želim kompletan tim nedelju dana

Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 16:44

Trener Fenerbahčea izjavio je da je svaki plasman na Fajnal for Evrolige ogroman uspeh za taj klub, jer sve do 2015. nijednom nije otišao tako daleko...Fenerbahče peti put zaredom, a Željko Obradović 16. put u trenerskoj karijeri, učestvovaće na Fajnal foru Evrolige!..Prvak Turske je posle "brejka"...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.