Žalgiris šokirao Darušafaku, obradovao Zvezdu

Izvor: B92, 27.Jan.2017, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris šokirao Darušafaku, obradovao Zvezdu

Rezultati 20. kola Evrolige idu potpuno na ruku Crvenoj zvezdi, nakon Anadolu Efesa, poražen je još jedan konkurent u borbi za plej-of, Darušafaka.

Turski tim je pomalo neočekivano izgubio od Žalgirisa 69:66 na svom parketu, te ostao na dve pobede od crveno-belih.

Darušafaka je i dalje na mestu koje vodi u drugu fazu takmičenja, ali ima samo pobedu više od devetoplasiranog Efesa, koji u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledećem kolu gostuje upravo Zvezdi.

Žalgiris Šarunasa Jasikevičusa je stekao devet poena prednosti sredinom poslednjeg kvartala, Darušafaka je uspela da se primakne na -4, ali je tim Dejvida Blata previše srljao, promašio je nekoliko zicera i slobodnih bacanja, te doživeo četvrti poraz u poslednjih šet kola.

Litvance je predvodio Kevin Pangos sa 14 poena, 11 je dodao Avgusto Lima, dok je Leo Vesterman imao šest uz tri asistencije.

Najefikasniji u timu Darušafake bio je Bred Vonamejker sa 17 poena uz osam asistencija, a pratio ga je samo Dairis Bertans sa 13.

Žalgiris posle prve serije od dve pobede u sezoni u sledećem kolu igra sa Barselonom, s kojom trenutno deli desetu poziciju, dok Darušafaka gostuje Emporio Armaniju
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žalgiris dobio u Turskoj!

Izvor: Sportske.net, 27.Jan.2017

Još malo dobrih vesti za četu Dejana Radonjića, nakon poraza Efesa, poražena je i Darušafaka...Ekipe Efes Pilsena i Darušafake su poražene u okviru 20. kola Evrolige, što su sjajne vesti za Crvenu zvezdu kada se radi o borbi za Top 8...Efes je danas poražen od CSKA, dok je Darušafaka poražena...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.