Žalgiris šokirao Barselonu

Izvor: MVP.rs, 11.Dec.2015, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris šokirao Barselonu

Odigrani su prvi mečevi devetog kola Evrolige.

Četvrtak je veče rezervisano za najelitnije klupsko košarkaško takmičenje. U šest odigranih utakmica Evrolige više uspeha imale su gostujuće ekipe, koje su slavile na četiri meča, a najveće iznenađenje priredila je ekipa Žalgirisa, koja je bila bolja od Barselone.

Čitavim tokom susreta u "Blaugrani" gosti iz Litvanije su držali konce igre >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u svojim rukama. Predvođeni reprezentativnim duom, Mantasom Kalnietisom i Pauliusom Jankunasom, u poslednji kvartal su ušli sa kapitalom od sedam poena. Kažu da je u košarci vođstvo između osam i 12 poena prednosti ekvivalentno sa fudbalskih 2:0, što će reći da je najgori i najopasniji rezultat. Baš toliku prednost Žalgiris je imao tokom cele poslednje deonice. U završnici susreta, preko raspoloženog Anta Tomića, Barselona je zapretila, prišla na četiri poena minusa, ali ih je sa dva realizovana slobodna bacanja, na osam sekundi pre završetka susreta, Jankunas sprečio da stignu do preokreta. Na kraju konačnih 92:88 u korist "Zelene šume", u čijim je redovima čak petorica igrača imalo dvocifren košgeterski učinak, a predvodili su ih Jankunas sa 17 i Kalnietis sa 16 poena. Iskusni litvanski plejmejker ubeležio je i šest asistencija. U redovima domaće ekipe, Tomić je postigao 28 poena, uz perfektan učinak iz igre (11/11).

Pobedom nad Laoral Kućom od 95:86 košarkaši Anadolu Efesa obezbedili su plasman među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu. Četa Dušana Ivkovića stigla je do trijumfa na krilima fenomenalnog Tomasa Ertela, koji je susret završio sa 25 postignutih poena i devet asistencija. U poraženom sastavu istakao se Darius Adams sa 20 poena, a dobru partiju pružio je i bivši košarkaš Crvene zvezde, Jaka Blažič, koji je ubacio 15 poena, uz tri postignute trojke.

Nadu za prolazak i dalje gaji Makabi, koji je na svom terenu ubedljivo slavio protiv Brose Basketa sa 85:65. Sa odličnim partijama nastavili su i košarkaši Lokomotive Kubanj, koji su slavili na gostovanju u Turskoj, gde su sa 88:78 savladali Pinar Karšijaku. I španska Unikaha ne smanjuje gas. U okršaju sa Dinamom iz Sasarija bili su bolji rezultatom 77:65, uz sedam poena i četiri asistencije Stefana Markovića te dva poena i tri asistencije Nemanje Nedovića.

Preostalih šest susreta na programu su u petak, 11. decembra.

REZULTATI:

Ćetvrtak:

Pinar Karšijaka - Lokomotiva Kubanj 78:88

Anadolu Efes - Laboral Kuća 95:86

Makabi - Brose Basket 85:65

Limož - Olimpijakos 67:76

Dinamo Sasari - Unikaha 67:76

Barselona - Žalgiris 88:92

Petak:

CSKA - Darušafaka Doguš (18č)

Cedevita - Emporio Armani (19č)

Bajern Minhen - Real Madrid (20č)

Strazbur - Himki (20.30)

Fenerbahče - Crvena zvezda Telekom (20.45)

Panatinaikos - Stelmet Zelena Gora (20.45)

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.