Žalgiris kao Zvezda, umalo do negativnih rekorda

Izvor: B92, 27.Nov.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris kao Zvezda, umalo do negativnih rekorda

Košarkaški klub Žalgiris umalo je oborio nekoliko negativnih rekorda Evrolige u prvom poluvremenu meča sa Lokomotivom Kubanj.

Lokomotiva na svom terenu na poluvremenu vodila protiv Žalgirisa sa velikih 53:17, čime je litvanski klub došao nadomak negativne „istorije“.

Rusi su prvu četvrtinu dobili rezultatom 28:14, da bi u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << periodu bili mnogo ubedljiviji – 25:3. Lokosi su malo usporili u drugom poluvremenu i najviše zbog izgubljene četvrte četvrtine rezultat je "podnošljivih" 80:50.

Žalgiris je dao samo jedan poen više nego u decembru prošle godine, kada se izjednačio sa Marusijem i Benetonom kao klub sa najmanje poena u jednoj četvrtini.

Takođe, izabranici trenera Gintarasa Krapikasa bili su blisu da najvećom razlikom izgube poluvreme u Evroligi. Budućnost je 2003. godine od Montepaski Sijene gubila sa 61:24 na poluvremenu, da bi na kraju izgubila sa 112:49, što je i najteži poraz u istoriji.

Žalgiris je izjednačio učinak Crvene zvezde od pre nekoliko nedelja, kada su ’crveno-beli’ na poluvremenu protiv Real Madrida gubili rezultatom 56:20.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.