Žalgiris iznenadio Efes

Izvor: MVP.rs, 20.Dec.2016, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris iznenadio Efes

"Zelena šuma" je prikazala sjajnu igru.

Uprkos izostanku najboljeg igrača, Kita Lengforda, košarkaši UNIKS-a savladali su Galatasaraj Odeabank na svom terenu sa 73:60. Tim Jevgenija Pašutina kontrolisao je utakmicu dobivši sve četiri četvrtine.

Lengfordovu ulogu na ovom meču je preuzeo Jevgenij Voronov koji je zabeležio 22 poena, dok su Kino Kolom i Art Parahuski bili dvocifreni sa 17, odnosno 11 poena. Na drugoj strani potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je podbacio Vladimir Micov. Srpski krilni košarkaš je nakon prošlonedeljne najefiksanije partije od kada igra u Evroligi ostao bez poena za 23 minuta na parketu. Uz šut iz igre 0/5 za dva i 0/2 za tri u statističkim kolonama našla su se po dva skoka i izgubljene lopte, što je bilo dovoljno za indeks korisnosti minus devet. Jedine svetle tačke u timu Galate bili su Sinan Guler sa 17 poena i Emir Prekdžić sa 11 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Nakon ovoga trijumfa UNIKS je sustigao Galatasaraj po broju pobeda i sada zajedno dele poslednje mesto na tabeli sa skorom 4/9.

Košarkaši Žalgirisa zabeležili su drugu pobedu na strani u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa odigrala je sjajnu partiju u Istanbulu i savladala Anadolu Efes sa 84:71.

Kao u prvoj utakmici večeri, Žalgiris je poput UNIKS-a potpuno dominirao tokom svih deonica i sjajnom timskom igrom došao do pete pobede. Najbolji akter meča bio je Kevin Pangos sa 15 poena i sve ih je postigao iza linije za tri poena. Pored njega još desetorica košrakaša litvanskog kluba su se upisalo u listu strelaca, a dvocifreni su još bili Edgaras Ulanovas sa 14 i Brok Motum sa 11 poena. Sa druge strane jedini raspoloženi bili su Toma Ertel sa 18 poena i četiri ukradene lopte, kao i Derik Braun sa 16 poena.

Večeras su na programu još dve utakmice između Olimpijakosa i Crvene zvezde mts, odnosno Reala iz Madrida i Brose Bamberga.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.