Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jun.2023, 02:31

ZVANIČNO

Košarkaška Evroliga dobila je novog generalnog direktora u vidu Paulijusa Montiejunasa, ozvaničeno je danas.
Nagovesili su takav sled okolnosti juče španski mediji, a danas je usledilo zvanično saopštenje Evrolige po ovom pitanju. Paulijus Montiejunas će naslediti Maršala Glikmana i biće na toj poziciji za sezonu 2023/24.
Montiejunas će ovako morati da se distancira od Žalgirisa koji je u njegovom većinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << vlasništvu od 2013. godine.
Takođe, razmatrala se pozicija Dejana Bodiroge i jednoglasno, baš kao što je i u Montiejunasovom slučaju, 13 klubova akcionara odlučilo je da on ostane na mestu predsednika Evrolige.
Slavna srpska košarkaška ličnost nastaviće da se fokusira na poboljšanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve one koji ulažu u Evroligu. Takođe, činiće sve kako bi ojačao vezu takmičenja sa ostatkom košarkaške zajednice koja uključuje Asocijaciju igrača Evrolige, Bord evroligaških trenera, Sudijsku organizaciju, FIBA, nacionalna takmičenja i druge institucije.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.