Vlasnik PAO pretio sudijama smrću

Izvor: B92, 22.Apr.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik PAO pretio sudijama smrću

Nezavisni disciplinski sudija Evrolige izrekao je oštru kaznu Panatinaikosu zbog pretnji vlasnika kluba upućenih sudijama posle utakmice sa CSKA.

Atinjani su slavili sa 86:85 na svom terenu i smanjili na 2-1 u seriji za Moskovljane, ali je duel obeležilo i ponašanje vlasnika kluba, koji je po završetku utakmice jednom od sudija pretio smrću i poručio mu da neće živ izaći iz Grčke.

U zvaničnom izveštaju sudija navodi se da je Dimitris Janakopulos uleteo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudijsku svlačionicu odmah posle trijumfa svog tima, pokušao da napadne jednog od sudija i izneo niz pretnji njemu i njegovoj porodici.

Panatinaikos će zbog toga morati da plati 150.000 evra, a nezavisni disciplinski sudija je u objašnjenju kazne naglasio da je odluka doneta zbog ozbiljnosti incidenta. Takođe se navodi da Janakopulosu to nije prvi sličan incident i da je on i prethodno bio kažnjavan zbog štete koje je naneo ugledu Evrolige.

Evroliga je naglasila da u potpunosti osuđuje napade na zvaničnika i istakao da se istraga takvih incidenata shvata veoma ozbiljno. Zbog toga će to takmičenje učiniti sve što je u njegovoj moći da integritet košarke ne bude ukaljan, a dodaje se i da postoji nulta tolerancija po pitanju nasilja.

Takođe, naglašava se da je Evroliga obavestila grčke zvaničnike o incident koji se desio i da je sada na njima da li će da pokrenu postupak protiv prvog čoveka grčkog velikana.

Panatinaikos je zbog ponašanja svojih navijača kažnjena sa dodatnih 30.000 evra, zbog paljenja baklji, upotrebe lasera i ubacivanja predmeta na teren.

Četvrti duel između Panatinaikosa i CSKA od 20.45.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.