Veliki hendikep za Cedevitu

Izvor: Politika, 25.Apr.2012, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki hendikep za Cedevitu

Rival Partizanovih košarkaša u polufinalu ABA lige ne može da računa na Matjaža Smodiša zbog povrede

U taboru Partizanovih košarkaša isticali su kako će adut Cedevite u polufinalu završnog turnira ABA lige (prekosutra, 17.45 č) biti i to što jedan od njenih nosilaca ima iskustvo osvajanja nekoliko evropskih klupskih titula, ali hrvatski tim će ipak biti bez te prednosti. Dan uoči polaska za Izrael – oba rivala danas kreću put Tel Aviva, u kojem će sutra imati prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << treninge – stigla je vest da će zbog povrede izostati letošnje pojačanje Cedevite iz CSKA Matjaž Smodiš (Evroligu osvajao 2001, 2006. i 2008, još tri puta u finalu).

I bez ovog velikog hendikepa, ekipa trenera Dražena Anzulovića nije bila u sjajnoj situaciji u proteklom periodu. U nacionalnom prvenstvu ne blista, i sa tri neuspeha je iza neporažene Cibone, od koje je prošlog vikenda izgubila i drugi put. U tom meču Smodiš je odigrao šest minuta, a nije ga bilo u sastavu ove sedmice, u jedva izvojevanoj pobedi nad Zadrom. Povrede su mučile još neke igrače, poput Vukušića i Bagarića, koji će biti u timu za duel sa „crno-belima”.

– Smodiš je stožer ekipe i mnogo će nedostajati, a neki drugi nisu u optimalnoj formi zbog povreda i propuštenih treninga, ali utakmice kao što je ova koja nas čeka igraju se srcem i glavom. Verujem da imamo dovoljno želje i kvaliteta i da je Partizan slabiji od nas, pa očekujem da ćemo odigrati vrhunski i doći do finala protiv Makabija – rekao je Anzulović, uz napomenu da će pobeda biti blizu ako „crno-beli” budu zaustavljeni na manje od deset ofanzivnih skokova, a njegov tim svede na podnošljivu meru broj izgubljenih lopti.

Put Tel Aviva će i avion sa oko 180 navijača Cedevite i prijatelja kluba, koji je sada u poziciji autsajdera, sudeći i po novim listama vodećih evropskih kladionica. Kvota za pobedu Partizana MTS je 1,45, dok je ona za trijumf suparnika 2,6.

G. K.

objavljeno: 26.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.