Vojvodina u Evroligi

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina u Evroligi

Vaterpolisti Vojvodine plasirali su se u grupnu fazu takmičenja u Evroligi.

Vojvodina je danas savladala ruski Sintez rezultatom 8:6 u meču trećeg kola grupe F drugog kruga kvalifikacija za Evroligu, koji je održan u Novom Sadu.

Najefikasniji u ekipi Vojvodine bio je Vuksanović, koji je postigao četiri gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Ranđić, Ubović, Basara i Ovuka.

Vojvodina je u prvom kolu poražena od mađarskog Segeda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dok su sinoć Novosađani pobedili italijansku Brešu. Pored Vojvodine plasman u Evroligu obezbedio je i Seged, dok će Sintez i Breša takmičenje da nastave u Kupu LEN.

Trener vaterpolo kluba Vojvodina Dejan Stanojević kaže da je njegova mlada ekipa napravila i više nego fantastičan uspeh plasmanom u Evroligu.

"U bilo kom sportu kada imaš dva predstavnika u najelitnijem takmičenju veliki ogroman je uspeh. A mi to imamo drugu godinu za redom. Partizanu je normalno učešće u Evroligi, to je naš najveći klub, ali ovo što smo mi postigli je fantastičan uspeh. Prošle sezone su nam otišla četvorica igrača, nosioca igre. Sada imamo prosek u timu ispod 19 godina i zato ovaj plasman nosi određenu težinu i značaj", rekao je Stanojević.

Direktan plasman u Evroligu obezbedio je šampion Srbije beogradski Partizan. žreb grupne faze takmičenja za Evroligu trebalo bi da bude održan za 10 dana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.