Vaterpolisti Partizana sa prvog mesta u četvrtfinalu Evrolige!

Izvor: Blic, 06.Feb.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Partizana sa prvog mesta u četvrtfinalu Evrolige!

Vaterpolisti Partizana pobedili su Brešu na Banjici rezultatom 10:7 (2:2, 4:3, 2:1, 2:1) u utakmici 5. kola Evrolige i tako se sa prvog mesta grupe plasirali u četvrtfinale elitnog takmičenja!

Crno-beli su imali dosta problema u prvom poluvremenu, pre svega zbog toga što su gosti potpuno zatvorili Filipa Filipovića. Ipak, sve Partizan je to uspeo da nadoknadi odličnom odbranom i odličnom partijom četvorostrukog strelca Andrije Prlainovića u napadu. Na drugoj strani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je uzvraćao Giljermo Molina, ali njegova tri gola nisu bila dovoljna da se prepliva čvrsta odbrana Partizana, koja je večeras zaustavila čak sedam napada rivala sa igračem više, a primila je samo tri gola.

Utakmica je prelomljena krajem nervozne treće četvrtine i početkom četvrte, kada je Partizan dugo posle početnih 2:0 stigao do dva gola prednosti (8:6), a onda uspeo i da se odbrani od dva napada sa igračem manje. Četvrtu pobedu u Evroligi konačno je potvrdio Filip Filipović svojim prvim golom, posle kontre dva minuta pre kraja.

Pored Prlainovića i Filipovića, golove su postigli Živko Gocić (2), Matej Nastran, Milan Aleksić i Stefan Mitrović. Na drugoj strani na Molininih tri, Frezija i Hinić su dodali još po dva gola.

Partizan u poslednjem kolu 15. marta gostuje Barseloneti u utakmici koja za crno-bele nema takmičarsku vrednost.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Partizan u četvrtfinalu Evrolige!

Izvor: B92, 06.Feb.2008

..Vaterpolisti Partizan Rajfajzena u 5. kolu Evrolige u grupi D savladali su na Banjici ekipu italijanske Breše rezultatom 10:7 (2:2 4:3 2:1 2:1). Ovom pobedom "crno-beli" su obezbedili prvo mesto u grupi i plasman u četvrtifinale elitnog takmičenja, i to kolo pre kraja. U četvrtfinalnoj fazi prvak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.