Uzvraćen brejk: Novo slavlje Zvezde u Istanbulu!

Izvor: Mondo, 21.Okt.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzvraćen brejk: Novo slavlje Zvezde u Istanbulu!

Triler u "Abdi Ipekčiju" i pobeda crveno-belih u završnici "za infarkt"!

Uskoro opširnije...

KRAJ UTAKMICE, POBEDA ZVEZDE!

40' 83:85 Jović promašuje namerno drugi šut, Dej šutira sa više od polovine i promašuje!

40' 83:84 Dej šutira za dva, za pobedu! Jović hvata loptu, iznuđuje faul i slobodna bacanja. Dve sekunde do kraja.

40' 83:84 Gudurić promašuje flouter za pobedu... Galata napada...

40' >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 83:84 Tajus staje na liniju penala i ne pogađa nijednom. Još 37 sekundi do kraja.

40' 83:84 Zvezda vodi! Kuzmić poentira u zicer situaciji (asistencija Gudurića), pa Jović polaže posle kontre!

- Pre napada Galatasaraja, tajm-aut Ergina Atamana. Još minut i 42 sekunde do kraja.

- Galatasaraj nastavlja da dominira u skoku pod obručem Zvezde, pa i dalje niže ofanzivne skokove. Posle još jednog, Jović je faulirao Tajusa i ispunio bonus Beograđana.

39' 83:80 Guler "provlači" loptu ispod ruke čuvara i polaže za novih "plus 3" domaćina.

38' 81:80 Gudurić iznuđuje faul, pa približava Zvezdu svojim 11. poenom na poen zaostatka.

37' 81:78 Jović ponovo predaje loptu Galati, što Guler kažnjava poenima posle kontre. Odmah potom, Jović pogađa jedno slobodno bacanje.

37' 79:77 Dej koristi oba penala i upisuje svoj 24. poen.

- Gudurić promašuje trojku za "plus 3", a Simonović pravi prvi i drugi faul Zvezde u ovoj četvrtini.

36' 77:77 Simonović posle nekoliko sekundi pogađa uz faul!  Odmah potom i izjednačuje.

- Tajm-aut Dejana Radonjića u buci navijača Galate.

35' 77:74 Galatasaraj hvata skoro svaki promašaj, a Tajus lako zakucava. Odmah potom, Zvezda opet gubi loptu, a Galata lako poentira posle kontre. Ogroman broj izgubljenih lopti Beograđana u ovoj četvrtini, pa se na prste jedne ruke mogu nabrojati napadi u kojima ih nije bilo.

34' 73:74 Jović ne nalazi ritam, a Bjelica uzima loptu i sam prodire pod koš, uz iznuđeni faul. Sa linije penala izjednačuje, pa dovodi Zvezdu u novo vođstvo.

34' 73:72 Loš napad Zvezde i pogodak Dentmona preko Jovića, za prvo vođstvo Galate od početka drugog poluvremena.

- Joviću lopta ispada iz ruku i odlazi na suprotnu polovinu. Dekoncentracija plejmejkera Zvezde na startu poslednje četvrtine.

32' 69:72 Bjelica se oslobađa čuvara i pogađa, a odmah potom Mirović iznuđuje faul i slobodna bacanja. Iskoristio je drugo.

31' 69:69 Greška Jovića, alej up Guler - Tajus i rezultat je nerešen.

- KRAJ TREČE ČETVRTINE -

30' 67:69 Neverovatni Ostin Dej! Pogodio je dve vezane trojke u finišu četvrtine! Između tih pogodaka, Dženkins je izgubio loptu... Kakav odgovor Galatasaraja na vođstvo Beograđana od 15 razlike!

30' 61:67 Mnogo agresivnija Galata u ovim trenucima. Dentmon promašuje šut za tri, ali domaćin opet dolazi do lopte, posle kojeg Ostin Dej ubacuje svoj 15. i 16. poen. Devet je postigao u ovoj četvrtini.

29' 59:67 Gudurić poenima sa linije penala prekida seriju Galate.

29' 59:65 Galata nastavlja da pogađa, Dej je ponovo bio precizan. Nesnosna buka u dvorani, koja nije puna.

- Tajus je spustio rampu pred obručem Galate. Sada je blokirao i Gudurića posle prodora. Izlazak Jovića poremetio je crveno-bele.

28' 57:65 Dej pogađa trojku, za seriju Galate 7:0 i delirijum u dvorani. Dejan Radonjić reaguje tajm-autom.

- Tajus snažnom blokadom dodatno razbuđuje navijače.

28' 54:65 Tajus prekida niz crveno-belih, svojim drugim pogotkom u ovoj četvrtini. Dvorana "Abdi Ipekči" ponovo je na nogama. Odmah posle njega, pogađa i Dej.

27' 50:65 Kakav nalet Zvezde! Jović prodire na polaganje kontrarukom, promašuje, a Kuzmić "kupi" loptu i zakucava za novo maksimalno vođstvo Beograđana! Crveno-beli su ispuniili bonus.

26' 50:63 Dangubić krade loptu, naskače kraj čeone linije i pogađa za dva. I dalje traje serija Beograđana.

25' 50:61 Teška i važna trojka Jovića! Prva dvocifrena prednost srpskog tima u Istanbulu.

24' 50:58 Zvezda u naletu! Simonovićeva trojka, za njegov 20. poen! Jović i Kuzmić lepo kombinuju i pre i posle tog koša, ali se mora istaći da crveno-beli u ovim trenucima "lome" rivala pre svega čvrstom odbranom.

22' 50:49 Kontra Zvezde, asistencija Jovića i polaganje Dangubića pored Gulera. Ipak, Tajus se vratio na teren i ponovo lako poentirao, uz faul i iskorišćeno slobodno bacanje.

21' Simonović i "otvara" drugi deo šutem za tri, ali njegov pokušaj ostaje na obruču.

Galatasaraj: Smit 3, Micov 1, Tajus 8, Tompson 4, Šilb 1, Plajs 2, Dej 7, Dibler 4, Dentmon 8, Koksal 8.

Zvezda: Dangubić 5, Lazić 3 (3 faula), Simonović 15 (3/4 za tri, 3 sk), Dženkins 3, Gudurić 7, Jović 7 (5 as), Kuzmić 3, Bjelica 4, Mitrović (3 faula)

UŽIVO:

- POLUVREME, 47:47 (30:17, 17:30)-

- Uzbuđenje i na kraju poluvremena. Dentmon polaže, a lopta izlazi iz obruča. Na drugoj strani, Simonović "zateže" i četvrti šut za tri poena, ali ovaj put nije bio precizan, posle tri "uzastopna" pogotka.

20' 47:47 Slobodna bacanja na obe strane. Dentmon je sa dva pogotka kaznio faul Dangubića daleko od koša, a zatim je Kuzmićev nalet udarcem zaustavio Tompson. Srpski centar je posle tajm-auta pogodio oba šuta.

20' 45:45 Ponovo Simonović! Šutira 3/3 za tri poena!

19' 45:42 Zastali su crveno-beli u ovim trenucima. Dopustili su protivniku dva ofanzivna "skoka", pre nego što je Mitrović faulom zaustavio Deja, a on pogodio oba šuta.

18' 43:42 Jović lepo prodire i donosi Zvezdi "plus 2" (40:42). Međutim, Dibler na drugoj strani iznuđuje faul Gudurića pri šutu za tri i brzo vraća vođstvo domaćinu.

17' 39:40 Izuzetna odbrana Dženkinsa i asistencija za Jovića, koji pogađa za 36:37. Odmah potom, poeni Tompsona, pa Gudurićev ulaz za novo vođstvo Zvezde.

16' 35:36 Zvezda vodi! Gudurić iznuđuje faul, staje na liniju penala i posle tajm-auta pogađa oba slobodna bacanja, za prvo vođstvo Beograđana!

15' 35:34 Simonović dovodi Zvezdu na "minus 1". Sjajna rola krila crveno-belih! Upisao je blokadu, pre trojke Dženkinsa posle kontre. Odmah potom je i ukrao loptu, pa zakucao za minimalni zaostatak.

- Oba tima su upravo ispunila bonus.

14' 33:29 Lazićeva trojka iz ćoška, za "minus 4". Gudurić ga je pronašao u uglu. Lazić odmah potom pravi faul i odlazi na klupu, ustupivši svoje mesto Joviću.

13' 33:26 Bjelica ponovo napada reket i iznuđuje faul, za još dva slobodna bacanja. Micov je prethodno pogodio jedan šut sa "crte" i otišao na klupu.

13' 32:24 Zvezda je daleko agresivnija nego u prvom delu meča. Simonović prodire, Bjelica "hvata" promašaj i iznuđuje faul, za dva poena iz slobodnih bacanja.

12' 30:22 Gudurić se "upisuje" trojkom posle kontre. Riskantan šut, bez "zaštite" pod košem i važni poeni.

11' 30:19 Prvi napad u drugom kvartalu i poeni Simonovića, posle iznuđenog faula. Već je postigao 10 poena.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 30:17 I za oproštaj od prve četvrtine - još jedna trojka Dentmona!

10' 27:17 Dangubić pogađa posle prodora uz faul, a Plajs snažno odgovara - zakucavanjem posle prihvatanja odbijene lopte. Odmah potom, Jović sa linije penala "spušta" vođstvo Galate na 10 razlike.

9' 25:13 Galatasaraj je veoma brzo vratio dvocifrenu razliku. Dentmon je pogodio treću trojku domaćina (3/5 timski), a Tibor Plajs snažnom blokadom kažnjava još jedan "mekan" prodor crveno-belih.

8' 19:13 Crveno-beli definitivno reaguju. Simonović pogađa i svoj drugi šut za tri.

7' 19:10 Jović za dva (uz dosta sreće), pa Simonović za tri. Trgli su se Beograđani defanzivno u ovim momentima. Radonjić izvodi iz igre i Kuzmića i Dženkinsa, a ubacuje Bjelicu i Lazića.

6' 19:5 Simonović prekida niz Galate, ali samo nakratko, jer Ostin Dej odmah pogađa još jednu trojku za domaćina. Galatasaraj praktično bez promašaja zasada.

5' 16:3 Treće zakucavanje Tajusa, za njegov osmi poen. Ništa teže nego u prethodnim poenima.

- Pauza, pa naivan faul Mitrovića, u pokušaju da napravi blok Joviću na svojoj polovini.

5' 12:3 Nastavlja se serija Galate. Koksal pogađa prvu trojku na utakmici i raspaljuje publiku. Radonjić mora da reaguje. Najslabije Zvezdino otvaranje utakmice ove sezone, pre svega kada je agresivnost u pitanju.

4' 9:3 Zvezda ne uspeva da agresivnije čuva Tajusa. Još jedan veoma lak pogodak zasad najboljeg strelca domaćina.

3' 7:1 Prve poene za Beograđane postiže Kuzmić, iskoristivši jedno od dva slobodna bacanja. Na drugoj strani, lako zakucavanje Tajusa.

2' 5:0 Tajus lako izlazi na kraj sa Kuzmićem, za "plus 5".

1' 3:0 Faul i koš! Koksal je utrčao na polaganje i uz kontakt pogodio, pa iskoristio i slobodno bacanje.

Startne petorke:

Galatasaraj: Guler, Koksal, Šilb, Dej, Tajus

Zvezda: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić

Ekipa Dejana Radonjića gostuje turskom timu, aktuelnom osvajaču Evrokupa, na parketu dvorane "Abdi Ipekči", u meču posle kojeg će jedan tim upisati prvi evroligaški trijumf.

Šampion Srbije i ABA lige treći put gostuje ekipi Ergina Atamana u poslednje tri sezone.

U pretprošlom duelu, u jesen 2014, odlučenom u produžetku, crveno-beli su "imali" protivnika u šaci, ali je Zoran Erceg dalekom trojkom odveo meč u dodatni period, u kojem je turski tim "iščupao" trijumf.

Taj meč je, ipak, obeležen tragedijom ispred dvorane "Abdi Ipekči" - ubistvom navijača Zvezde Marka Ivkovića.

Na istom mestu ovi rivali sreli su se i u proleće 2015, kada je Zvezda pred praznim tribinama ostvarila praktično rutinsku pobedu, na čelu sa Jakom Blažičem (19 p), Bobanom Marjanovićem, Čarlsom Dženkinsom, Lukom Mitrovićem...

U međuvremenu, Galatasaraj se nije kvalifikovao za prošlosezonsku Evroligu, pa je evro-sezonu proveo u Evrokupu, koji je i osvojio. Zajednički činilac za sve tri takmičarske godine Galate definitivno je Vladimir Micov, koji će i večeras biti u ekipi.

"Sada je garantovano 30 mečeva što ostavlja mogućnost da se vadite u slučaju kiksa. To ranije nije bio slučaj. Vreme će pokazati da li je to dobro ili loš. Što se tiče Crvene zvezde mislim da ima za nijansu slabiji tim. Koliko znam i dalje je u potrazi za dvojicom igrača. Kada ih budu pronašli trebaće im vremena da se uigraju. Zbog toga i kažem da su sada slabiji", rekao je Micov u najavi utakmice.

Galatasaraj je u prvom kolu glatko poražen od šampiona Evrope - moskovskog CSKA, dok je Crvena zvezda mts izgubila bolnije, ispustivši Darušafaku u finišu beogradskog duela.

"Znamo da nas čeka vrlo težak meč po svim aspektima i da moramo da odigramo dobro. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak devetoricom stranaca. Imaju iskustvo i veliki napadački potencijal", rekao je Dejan Radonjić pred put u Istanbul.

Večerašnji duel počinje u 19 časova. Šta mislite, ko će pobediti?

'); } } $('.text').val(''); $('.check').removeAttr('checked'); $('#pollForm_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').hide('slow'); $('#rez_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').hide(); $('#results_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').hide(); } else $("#PollResultForm_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7").html('

Hvala Vam što ste glasali.

'); } function handlePollError_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7(ajaxContext) { $('.text').val(''); $('.check').removeAttr('checked'); $('#pollForm_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').hide('slow'); $('#rez_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').hide(); $('#results_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').hide(); $("#PollResultForm_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7").html('

Glasanje nije uspelo.

'); } function RemoveResult_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7(){ if ($("#results_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7").children().size() > 0) { $('#results_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').fadeOut(500); $('#rez_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').text('Rezultati'); $('#results_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').empty(); return false; } else return true; } function Result_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7(){ if ($('#results_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').children().size() > 0) { $('#results_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').fadeIn(); $('#results_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').find("ul").each(function (index) { //$(this).sumarizeExt(index); }); $('#rez_poll_9b55b40f_8f23_4005_885a_15bbde7dcfe7').text('Nazad'); } } Ko će pobediti večeras u Istanbulu? Crvena zvezda

69%

1285

Galatasaraj

31%

579

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.