Utakmica sezone – Real srušio Efes posle četiri produžetka

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 00:51

Utakmica sezone – Real srušio Efes posle četiri produžetka

Košarkaši madridskog Reala savladali su Anadolu Efes 130:126 u meču 19. kolo Evrolige, bez dileme najuzbudljivijem i najboljem koji smo gledali ove sezone.

Šta se sve izdešavalo u petak uveče u Madridu, za 60 minuta efektivne košarke, teško je pobrojati.

Prava uzbuđenja počela su u finišu regularnog dela meča, najava ludila koje je usledilo, kada je Larkin, pred kraj tog perioda (81:81) promašio trojku za pobedu - i meč je ušao u dodatnih pet minuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prvi put.

Posle krajnje neizvesne borbe, vrhunske košarke i rezultatske klackalice Real je imao šansu da reši posao u prvom produžetku međutim Mario Hezonja je promašio otvorenu trojku za pobedu - borba se nastavila kroz drugi produžetak.

Delovalo je da se neće igrati duže od toga kada je Efes poveo 102:93 (vezane trojke Larkina, Plajsa i Tompsona) ali su gosti sve prosuli za dva i po minuta. Tačnije, Real je i tada, kao i mnogo puta do sada, pokazao svoj neuništivi karakter.

Hezonja se tada iskupio za promašenu trojku - poenima u poslednjoj sekundi drugog produžetka kojim su Madriđani izborili treći nastavak.

Ušlo se u treći sat utakmice, pojedini navijači Reala počeli su da napuštaju halu žureći na poslednji prevoz dok se prava borba dva fenomenalna tima tek zahuktavala.

Izgledalo je da će Real imati više svežine i koncentracije da konačno "prelomi" utakmicu na jednu stranu, ali svako ko je pomislio da će Efes "pasti" tada, u kritičnim trenucima trećeg produžetka, prevario se.

Šejn Larkin je na vrhuncu novih uzbuđenja, pri egal rezultatu, promašio flouter (preko Tavaresa) u finišu trećeg produžetka. Ni tada lopta "nije htela" kroz obruč, ni tada nije bilo vreme da se podvuče crta - košarkaški maraton se nastavio.

Ušlo se u četvrti produžetak - kraj su "odsvirali" Musa i Hezonja. Bili su neuhvatljivi za goste. Nezadrživi.

Sve vreme ove zaista neverovatne utakmice plesao je Džanan Musa, na kraju, uz Hezonju, najzaslužniji za nestvaran trijumf. Bosanskohercegovački košarkaš odigrao je meč karijere koji je garnirao sa 40 poena i indeksom korinosti 46!

Hezonja je možda bio i igrač odluke, ubacio je 31 poena i sedam trojki.

Fakundo Kampaco je meč završio sa 25 poena i 11 asistencija, dok je Tavares ludoj pobedi Reala doprineo sa 20 poena. Ostatak ekipe ubacio je zbirno 14 poena!

Kod gostiju, blistao je Šejn Larkin sa 32 poena (6 trojki), Darius Tompson je dodao 21, Majk Daum 15, Dan Oturu je imao poen manje i sjajnu rolu u poslednjem produžetku, na kraju nedovoljno je i to bilo da se slomi Real.

Elajža Brajant je postigao 13 poena, a Rodrig Boboa 10.

Igračiam Efesa za utehu može da posluži činjenica da su bili akteri jedne od najboljih utakmica u istoriji Evrolige, zvanično najduže, mada im to neće puno značiti jer su i dalje van pobedničkog ritma i ostaju u donjem delu tabele.

Realu će ovakva pobeda sasvim sigurno pomoći da se oporavi od poraza od Barselone, a ona mu svakako donosi mir i čvrsto prvo mesto pred nastavak sezone.

Evroliga, 19. kolo:

Fenerbahče – Makabi 109:74

Crvena zvezda – Partizan 88:72

Asvel – Žalgiris 93:79

Olimpijakos – Monako 75:73

Petak:

Alba – Virtus 65:83

Barselona – Baskonija 89:85

Armani – Bajern 76:62

Valensija – Panatinaikos 81:82

Real Madrid – Efes 130:126

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.