Usvojen zdravstveni protokol Evrolige

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 23:02

Usvojen zdravstveni protokol Evrolige

Uprava i klubovi Evrolige usvojili su zdravstveni protokol za novu sezonu u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Između ostalog, nalaže se merenje temperature navijačima, održavanje distance na tribinama i uvođenje drugih sanitarnih mera.

Zbog pandemije prekinuta je sezona u Evroligi. Klubovi i uprava takmičenja su u julu razgovarali o prihvatljivim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenjima kako bi se takmičenje vratilo i tokom pandemije.

Kako se navodi na sajtu Zvezde, dogovor oko jedinstvenog paketa i seta smernica je postignut, čiji je cilj da se na najbolji način dočekaju navijači u dvoranama čim okolnosti to dozvole.

S obzirom da su evroligaški klubovi iz 15 različitih država sa različitim propisima nacionalnih zdravstvenih vlasti, smernice su svojevrsni vodič, skup ideja, preporuka i principa koje svi klubovi u Evroligi i Evrokupu mogu da primene u svojim halama u narednoj sezoni.

Klubovi su razmotrili različite aspekte kako bi vratili poverenje javnosti i navijača i ohrabrili ih da prisustvuju događajima.

Klubovi će morati da rade na rasporedu pristupa hali, ulaz tokom odredjenog vremena i širenje što više pristupnih tačaka u halama, kao i testiranje i upravljanje cirkulacijom navijača.

"Klubovi će omogućiti testiranje temperature na pristupnim tačkama i ulazima u dvoranu, kao i upravljanje spoljnom i unutrašnjom cirkulacijom navijača, kako bi se poboljšalo distanciranje tokom celog trajanja događaja", navodi se.

Takođe, treba poboljšati celokupnu čistoću u hali, uvodjenje sanitarnih protokola i pružanje zaštitne odeće radnom osoblju i zaštite gledaocima tokom boravka u hali.

Klubovi bi trebalo da se posavetuju sa stručnjacima za epidemiologiju kako bi podržali i pomogli primenu sigurnosnih protokola.

Potrebna su, kako se navodi, "fleksibilna mesta za socijalno distanciranje". Stvaranje programa i šeme za sedenje radi različitih mera fizičkog distanciranja kada je to potrebno, kako bi se omogućilo vlasnicima sezonskih karata da uživaju u igri sa svojih rezervisanih mesta u najsigurnijem okruženju i u skladu sa propisima.

Savetuje se usvajanje mera kakve su onlajn kupovina ili bezgotovinsko plaćanje kako bi se ograničile gužve, a takođe navijačima bi trebalo ponuditi kreativne uslove plaćanja.

Klubovima je savetovano da zatraže pomoć navijača, odnosno da se čuje njihovo mišljenje o merama.

Od klubova se traži da obaveste navijače o svim preduzetim merama i da ljubitelji košarke znaju sve protokole unapred "što će biti ključno za uspešan povratak utakmicama uz prisustvo publike i njihovo praćenje uživo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.