UNIKS neverovatnim preokretom do Evrolige

Izvor: Press, 26.Sep.2014, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNIKS neverovatnim preokretom do Evrolige

Ekipa UNIKS-a iz Kazanja plasirala se u Evroligu osvojivši kvalifikacioni turnir u Belgiji.
Ruski tim je bio na rubu poraza od ASVEL-a, ali je neverovatnim preokretom u drugom poluvremenu stigao do 88:79 i mesta u eliti.
UNIKS će igrati u izuzetno jakoj grupi A Evrolige sa Real Madridom, Anadolu Efesom, Žalgirisom, Nižnijem Novogorodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i Dinamom iz Sasarija.

 
ASVEL je odigrao perfektno prvo poluvreme, postigao čak 53 poena, te početkom trećeg perioda imao naizgled nedostižnih 60:41. 

Međutim, Rusi vežu nekoliko pogodaka sa distance, unose paniku u redove Francuza, a onda spektakularnim zakucavanjem ih potpuno razbijaju. 

Bio je to uvod u seriju 22:3 za preokret do kraja perioda, koja je prerasla u konačnih 47:19 za rutinsku pobedu UNIKS-a i plasman u evropsku košarkašku elitu. 

Tim iz Kazanja je predvodio Džejms Vajt sa 21 poenom i 6 skokova, Dor Fišer je dodao 18 poena uz 8 uhvaćenih lopti, dok je Krutis Džerels imao 15 poena i 5 asistencija. Sjajan je bio i Kostas Kajmakoglu sa 13 poena, 7 skokova i 5 asistencija. 

S druge strane dominirao je Dejvid Andersen sa 27 poena i 9 skokova, dok su po 12 poena dodali Amara Si i Edvin Džonson. 

Evroliga počinje 15. oktobra, Srbiju će predstavljati Crvena zvezda Telekom koja će premijeru imati protiv Galatasaraja u Kombank Areni dan kasnije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.