ULEB oštro kritikovao Evroligu

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULEB oštro kritikovao Evroligu

Unija evropskih košarkaških liga (ULEB) pobunila se protiv novog sistema Evrolige koji će biti implementiran od sezone 2020/2021.

Akcioniri kompanije "ECA" doneli su odluku da se put elitnog košarkaškog takmičenja više ne ide iz domaćih ili regionalnih takmičenja.

Time se potpuno urušavaju prvanstva jer pobednici ili najbolje plasirani neće imati zagrantovano mesto u Evroligi.

Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki udarac za španski i nemački šampionat, odnosno za regionalne lige u Evropi – ABA i VTB. Prvi koji su se pobunili protiv ovog sistema bili su Španci, a sada se javio i ULEB.

"ULEB i njegovi zvaničnici imaju zamerke na saopštenje Evrolige u kojem se menja sistem ulaska u elitno takmičenje od sezone 2020/2021. Novi sistem negira osnove evropskog sportskog sistema. ULEB snažno odbija predloženi sistem koji dozvoljava visok stepen proizvoljnosti u deljenju pet 'vajld-karti', od čega su tri jednogodišnje", navode iz ULEB.

Umesto putem domaćih šampionata, u Evroligu će se ulaziti dobijanjem specijalne pozivnice. Svake godine biće podeljene tri jednogodišnje, a opširnije o novom sistemu pročitajte OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.