U očima Evrolige i Zvezda je kriva za tragediju u Istanbulu

Izvor: MVP.rs, 10.Dec.2014, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U očima Evrolige i Zvezda je kriva za tragediju u Istanbulu

Crveno-beli će morati da plate 50.000 evra i da meč sa Laboral Kućom odigraju pred praznim tribinama.

Disciplinski sudija Evrolige je odrezao kazne za dešavanja na utakmici šestog kola ovog takmičenja između Galatasaraja Liv Hospital i Crvene zvezde Telekom, pre koje je nedaleko od dvorane "Andi Ipekči" život izgubio navijač beogradskog tima Marko Ivković - Jagoda. Ako je drastična kazna za domaćina bila očekivana, onda je sankcionisanje srpskog tima >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << veliko iznenađenje.

Naime, oba kluba su kažnjena po istom osnovu. Kako je navedeno, prema članu 29.1 Pravilnika takmičenja oba tima su odgovorna za "incidente koje su izazvali njihovi navijači", kao i zbog toga što "nisu preduzeli potrebne mere da do incidenata ne dođe".

Na osnovu navedenog Galatasaraj je kažnjen sa 100.000 evra i tri meča pred praznim tribinama, dok će Crvena zvezda morati da plati 50.000 evra i duel sa Laboral Kućom odigra pred praznim tribinama. Oba tima imaju pravo žalbe na odluku, a rok za istu je 10 dana.

Već ranije je odlučeno da se utakmica 10. kola, kada crveno-belima gostuje tim iz Baskonije, odigra u "Pioniru", s obzirom da se igra na dan jedne od najvećih srpskih slava, Svetog Nikolu, pa su na Malom Kalemegdanu oečkivali nešto slabiju posetu.

Da podsetimo, crveno-beli su pobedom nad Valensijom u gostima prethodne nedelje obezbedili plasman u TOP 16 fazu Evrolige, a u devetoj rundi će gostovati u Pireju.

DEVETO KOLO EVROLIGE

Sreda:

Neptunas - Galatasaraj Liv Hospital (18č)

Četvrtak:

Cedevita - Makabi Elektra (19.30č)

Bajern Minhen - Turov (20.15č)

EA7 Emporio Armani - Panatinaikos (20.45č)

Barselona - Fenerbahče Ulker (20.45č)

Unikaha - CSKA (20.45č)

Petak:

Uniks - Žalgiris (17č)

Anadolu Efes - Nižnji Novgorod (20č)

Limož - Alba (20č)

Laboral Kuća - Valensija (20.30č)

Dinamo Sasari - Real Madrid (20.30č)

Olimpijakos - Crvena zvezda Telekom (20.45č)

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.