Tužni samo zbog „grobara“

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužni samo zbog „grobara“

Košarkaši Partizana i pored poraza od Unikahe (72:64) mogu da budu zadovoljni startom u Evroligi, jer je njihov mladi tim pokazao da ima još dosta prostora za napredak. Najbolji u crno-beloj ekipi bio je tek pridošli plejmejker Bo Lester Mekejleb, koji je oduševio sve prisutne u Pioniru, iako je sa trenažnim procesom krenuo pre tri dana.

- Ostaje žal što nismo uspeli da pobedimo, iako smo u većem delu meča bili bolji tim. Mislim da je presudilo naše neiskustvo, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << većini nas ovo tek prva utakmica u Evroligi. Osim toga, izgubili smo previše lopti, a kad se to desi, teško možeš da stigneš do pobede. Siguran sam da ćemo u narednom periodu biti još bolji, samo je potrebno vreme da se uigramo - kazao je Mekejleb.

Amerikanac je zadovoljan svojim debijem u dresu crno-belih, istakavši da su navijači Partizana bili odlični.

- Smatram da sam morao bolje da čuvam loptu, što je prouzrokovalo dosta izgubljenih napada. U svakom slučaju, mogu da budem zadovoljan svojom prvom utakmicom za novi klub, ali potrebno je još vremena da se naviknem na novu sredinu. Navijači su odlični i nadam se da će i u narednom periodu biti uz nas - konstatovao je Mekejleb.

Još jedan od debitanta u Evroligi Aleksandar Marić kaže da je tim ispustio veliku šansu da pobedom startuje na evrosceni.

- Napravili smo previše grešaka u ključnim trenucima. To nas je koštalo pobede, ali siguran sam de će ovaj tim igrati sve bolje, kako vreme bude prolazilo. Pokazali smo da imamo kvalitet, potrebno je da još dosta radimo, a rezultati će sigurno doći - rekao je Marić.

Košarkaš Partizana ističe da mu je žao što najbolja publika u Evropi dvoranu nije napustila sa osmehom na licu.

- „Grobari“ su bez sumnje najbolji navijači u Evropi. Bilo bi još bolje da smo pobedili, ali verujem da će i to doći. Mnogo nam znači njihova podrška i siguran sam da ćemo je imati i u nastavku Evrolige - poručio je Aleks Marić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.