Trofej Evrokupa ide u Malagu

Izvor: Press, 06.Apr.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trofej Evrokupa ide u Malagu

Izabranici Đoana Plaze su u majstorici finala plej-ofa drugog po jačini klupskog takmičenja u Evropi napravili brejk i u Valensiji proslavili povratak u elitno takmičenje - 63:58.
foto: novosti.rs
Evroliga se vraća u Malagu posle samo jedne sezone odsustva.

Košarkaši Unikahe su napravili brejk i u majstorici finala plej-ofa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << došli do trofeja u Evrokupu, savladavši Valensiju 63:58 posle velikog preokreta u poslednjoj deonici meča. 
Valensija je u poslednjih 10 minuta susreta ušla sa ogromnih plus 13, ali je potom usledio neverovatan pad domaćih košarkaša. Gotovo osam minuta su Dubljević i drugovi bili bez poena, Unikaha je napravila seriju 18:0 i na ulasku u poslednji minut povela 61:56. Imali su domaći, posle dva ubačena penala Dubljevića i dva prokockana napada gostiju da izbore produžetak, ali su oba pokušaja prokockali, pa je Nemanja Nedović poenima sa linije slobodnih bacanja stavio tačku na meč, overivši veliki trijumf izabranika Đoana Plaze.
Tim iz Malage je mnogo bolje počeo meč, u četvrtom minutu vodili su 10:2, ali su domaći do kraja prvog kvartala uspeli da preokrenu rezultat i povedu 22:18. Na krilima dobre igre iz finiša prve deonice, domaći su u 16. minutu došli i do prve dovcifrene prednosti na meču (31:21), koju su gosti mini serijom 5:0 u završnici prvog poluvremena sveli na tri poena 33:30.
Treća deonica u potpunosti je pripala košarkašima Valensije, koji su serijom 7:0 u 26. minutu poveli 12 razlike (47:35), a kada su na otvaranju poslednjeg kvartala stigli i do maksimalnih 56:43 činilo se da će se domaći košarkaši konačno dokopati elitnog takmičenja, ali je u opisanoj završnici osvajač prvog Evrokupa ostao bez trofeja i elitnog društva.
Srpski reprezentativac Nemanja Nedović meč je završio sa šest poena i četiri asistencije, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dijaz sa 12 i Smit sa 10 poena, dok je kod domaćina jedini sa dvocifrenim učinkom bio Bojan Dubljević sa 16 poena.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.