Trinkijeri: Ja nisam video grešku

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 23:37

Trinkijeri: Ja nisam video grešku

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri je izneo utiske posle pobede nad Crvenom zvezdom u okviru 26. kola Evrolige.

Crveno-beli pretrpeli tesan poraz, ekipa iz Kaunasa je slavila 91:93 u "Beogradskoj areni".

Zvezda se nalazi na 16. mestu elitnog takmičenja sa 10 pobeda i 16 poraza, dok je Žalgiris na 13. mestu sa skorom 11-15.

Trinkijeri je istakao da je bila teška utakmica.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Bila je tesna utakmica za oba tima. Ali dodao bi da je bila komplikovana igra za sve. Teška utakmica. Napravili smo dosta grešaka".

Koliko daleko Žalgiris može?

"Imao sam ukupno osam treninga sa ekipom. Ne mogu da ti kažem šta možemo. Igrači me prate, da bude sve na čisto i jasno. Otpustili smo jednog igrača i doveli jednog igrača. Da shvatim šta ova ekipa može. Pokušava da igra košarku, bori se." Osvrnuo se o atmosferi u "Beogradskoj areni".

Trinkijeri je prokomentarisao atmosferu u Areni.

"Ovo je malo veća dvorana. Atmosfere su slične, ali ovde kada se zapali, zapali se."

"Košarka se promenila. Obe ekipe su pokušale da igraju odbranu, ali sa ovakvima atletama i igračima brzim sa loptom. Evans, Jago, teško ih je zaustaviti. Ja sam brojao najmanje 25 kritičnih grešaka u odbrani, ali postoji i napad. Situacija na terenu je dovela da bude takav meč."

Govorio je i o suđenju.

"Ja nisam video grešku. Druga stvar, mislim da je nemoguće to promeniti. Bilo je milion grešaka, jako teška utakmica da se sudi. Mi smo tri puta išli na koš, Evans je tri puta nokautiran, a nisu svirali. Nije mi još jasno, pogledao sam video."

Zašto Žalgiris ima licencu, a Zvezda i Partizan ne?

"Nećeš me uvaliti u ovu priču. Ja sam navijač košarke, obožavam da igram Evroligu u ovoj Areni. Došli su mi prijatelji iz Italije da gledaju obe utakmice. Politika nije za mene, znam da su i prošle i ove i Zvezda i Partizan igrali Evroligu. Šta će da bude, nemam pojma."

Upitan je bio da li je gledao utakmicu između Partizana i Bajerna i za koga je navijao.

"Nisam gledao utakmicu. Teško je bilo. Nije bilo lako."

Koliko je teško kada su navijači protiv vas?

"Ako želiš da uživaš na jednoj strani, ne možeš da očekuješ da ti neće biti teško na drugoj. Moj posao je takav. Navijači su odradili svoj, ja moj. Moram da budem najbolja verzija sebe svaki dan i kad je teško i lepo", zaključio je Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.