TO MOŽE SAMO OBRADOVIĆ: Evroliga objavila novi ISTORIJSKI podatak za Partzan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 16:15

TO MOŽE SAMO OBRADOVIĆ: Evroliga objavila novi ISTORIJSKI podatak za Partzan!

Neka se istorija ponovi...

Pre večerašnji okršaj Partizana i Real Madrida, Evroliga je na svom zvaničnom nalogu na Tviteru objavila veoma interesantan podatak.

- Postoje samo dva tima u istoriji plej-ofa Evrolige (na tri dobijene utakmice) koja su uspela da dobiju prve dve utakmice na gostujućim terenima.

Fenerbahče u sezoni 2016/17 i Partizan u sezoni 2022/23.

Šta ova dva tima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imaju zajedničko? -  upitala je Evroliga u svom tvitu i ujedno dala odgovor fotografijom Željka Obradovića.

Podsetimo, Željko je u toj sezoni 2016/17 sa klupe predvodio Fenerbahče do titule prvaka Evrope.

Fenerbahče je tada u četvrtfinalu imao za rivala atinski Panatinaikos (Željkov nekadašnji klub, kao što je i Real Željkov nekadašnji klub). Grčki velikan je imao prednost domaćeg terena, ali je Fener dobio oba meča u Atini, a onda je u Istanbulu usledila ''metla'' - još jedna pobeda Fenerbačea za 3:0 u četvrtfinalnoj seriji i plasman na fajnal-for.

There are only 2 teams in playoffs history (Best-of-five series) that won the first two away games…

•Fenerbahce (2016-17)

•Partizan (2022-23)

What do both teams have in common? pic.twitter.com/MIPkuHJaJA

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 2, 2023

Završni turnir je odigran u Istanbulu, gde je ekipa Željka Obradovića u polufinalu savladala Real, a u finalu je bila bolja od Olimpijakosa i slavila rezultatom 80:64, za prvu titulu prvaka Evrope u istoriji Fenerbahčea.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.